Košarka

Dvoboji Hrvatske i BiH pod znakom pitanja: 'Može se dogoditi da ćemo morati predati'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.08.2024.
Dvoboji Hrvatske i BiH pod znakom pitanja: 'Može se dogoditi da ćemo morati predati'
Foto: EPA

Utakmice između Bosne i Hercegovine i Hrvatske u kvalifikacijama za Eurobasket mogle bi biti završene i prije početka. Zbog duga Košarkaškog saveza BiH i financijske blokade računa, spomenuta reprezentacija mogla bi predati...

Pod znakom pitanja je odigravanje utakmice košarkaških vrsta Hrvatske i Bosne i Hercegovine za plasman na Europsko prvenstvo u studenom ove godine zbog financijske blokade računa u Košarkaškom savezu BiH.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Može se dogoditi da moramo predati te utakmice i Hrvatska će ići izravno na Europsko prvenstvo. Apeliramo na sve da nam pomognu da prebrodimo ovu krizu", rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare v.d. glavnog tajnika Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić.

Računi krovnog košarkaškog saveza u BiH su blokirani zbog duga jednome hotelu u okolici Sarajeva koji s kamatama iznosi oko 170 tisuća eura.

Alihodžić, koji je i bivši košarkaš, dodao je kako Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ne može isplatiti taj novčani iznos bez pomoći.

"Došli smo u situaciju da ne možemo prijeći sljedeću prepreku. To je veliki iznos, koji u ovoj situaciji ne možemo riješiti. Nama treba hitna pomoć", dodao je. Susreti košarkaških reprezentacija Hrvatske i BiH trebali bi se igrati 21. i 24. studenog. U skupini E za Eurobasket 2015. nalaze se još Francuska i Cipar.

Tri najbolje plasirane momčadi iz svake skupine, osim skupina koje uključuju sudomaćine FIBA EuroBasketa 2025. Cipar, Finsku, Poljsku i Latviju, kvalificirat će se na Europsko prvenstvo.

U skupinama koje sadrže sudomaćine, a to je slučaj sa skupinom E u kojem je i Hrvatska, plasman na EP će ostvariti domaćin i druge dvije najbolje plasirane momčadi. test

FOTO: EPA/SASCHA STEINBACH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!