Ostali sportovi

Osvajač tri odličja iz Pariza neće više nastupati za Australiju, seli u Veliku Britaniju

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 19.08.2024.
Osvajač tri odličja iz Pariza neće više nastupati za Australiju, seli u Veliku Britaniju
Foto: EPA

Osvajač tri medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, australski biciklist Matthew Richardson (25), promijenio je državljanstvo i sada će predstavljati Veliku Britaniju.

Richardson je rođen u Maidstoneu u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali se preselio u Australiju kada je imao devet godina zbog očeva posla. Odrastao je u Warwicku u Australiji.

Dvadesetpetogodišnjak je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio tri medalje - srebra u pojedinačnom sprintu i keirinu, te broncu u ekipnom sprintu trkaćeg biciklizma na velodromu.

Nakon Igara u Parizu Richardson se odlučio vratiti u Englesku, gdje planira živjeti, zadržavši dvojno državljanstvo.

"Odlučio sam 'spakirati cijeli život' i preseliti se kako bih započeo sljedeće poglavlje u svojoj biciklističkoj karijeri", rekao je Richardson, čiju je promjenu nacionalnog tima odobrilo upravljačko tijelo biciklizma UCI.

"Promjena reprezentacije bila je teška odluka koju nisam olako donio. Bila je to osobna odluka nakon pažljivog razmatranja moje karijere i moje budućnosti," dodao je.

Direktor australskog biciklističkog tima Jesse Korf rekao je da je potez došao kao "iznenađenje" i da je "razočaravajuće što će Richardson napustiti program koji je donio veliki osobni i nacionalni uspjeh".

U biciklizmu na stazi Richardson je dvostruki osvajač zlatne medalje na Igrama Commonwealtha 2022. i ima pet medalja na Svjetskom prvenstvu, uključujući zlato u ekipnom sprintu 2022. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!