Tenis

Prva od pet Hrvatica uspješna na startu kvalifikacija za US Open

Mario Borko • utorak, 20.08.2024.
Prva od pet Hrvatica uspješna na startu kvalifikacija za US Open
Foto: EPA

U prvom kolu kvalifikacija za US Open, Ana Konjuh upisala je pobjedu protiv 191. igračice svijeta Miriam Biance Bulgaru. Hrvatska tenisačica nedavno se vratila na Tour nakon još jedne ozljede, a ovo je obećavajuć početak...

Dobre vijesti stižu s terena US Opena. Ana Konjuh uspješno je preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za posljednji Grand Slam sezone. Hrvatska tenisačica pobijedila je sa 6:2, 6:4 Rumunjku Miriam Biancu Bulgaru i tako izborila ogled protiv Argentinke Julie Riere.

Igraj na US Open na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Konjuh je odmah na startu oduzela servis protivnici, ali 191. tenisačica svijeta radi isto i izjednačava rezultata na 2:2 u gemovima. Nakon toga Dubrovčanka je napravila dva breaka, osvojila četiri uzastopna gema i sa 6:2 zaključila prvi set.

U drugom smo gledali pravu dramu. Nakon početnih 1:1, Konjuh je tri puta zaredom oduzimala servis protivnice, ali je odmah nakon toga tri puta gubila svoj. U ovom slučaju četvrta je bila sreća. Hrvatska tenisačica uspjela je iskoristiti drugu set-loptu na svom početnom udarcu i sa 6:4 izboriti drugo kolo kvalifikacija.

Konjuh će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Argentinke Riere koja je trenutno 122. tenisačica svijeta. 26-godišnja Hrvatica 2013. je osvojila juniorski US Open, 2016. je igrala četvrtfinale u seniorskoj konkurenciji, ali od 2019. konstantno se muči s ozljedama, a trenutno nastupa pod zaštićenim renkingom.

U kvalifikacijama za US Open u ženskoj konkurenciji nastupaju još četiri hrvatske tenisačice Jana Fett, Lucija Ćirić-Bagarić, Lea Boškovići Antonia Ružićtest

US Open, 1. kolo kvalifikacija:
Ana Konjuh (Hrvatska) – Miriam Bianca Bulgaru (Rumunjska) 6:2, 6:4

FOTO: EPA/SARAH YENESEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!