Tenis

Mektić i Koolhof nastavili lošu formu i ispali već u prvom kolu Winston-Salema

Mario Borko • utorak, 20.08.2024.
Mektić i Koolhof nastavili lošu formu i ispali već u prvom kolu Winston-Salema
Foto: EPA

Nikola Mektić i njegov partner Wesley Koolhof izgubili su u prvom kolu turnira u Winston-Salemu s 2-1 u setovima od ekvadorsko-kazahstanske kombinacije Escobar/Nedovjesov...

Drugi nositelji ATP turnira u parovima u Winston-Salemu, posljednjoj provjere prije početka US Opena, Nikola Mektić i Wesley Koolhof poraženi su na startu sa 6:7(1), 7:6(4), 9:11 od Ekvadorca Gonzala Escobara i Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova.

Igraj na mečeve turnira u Winston-Salemu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nastavak je to katastrofalne forme za hrvatsko-nizozemsku kombinaciju koja je nakon osvajanja Indian Wellsa u ožujku, samo dva puta povezala dvije pobjede, a ovo je prvo ispadanje na samom početku turnira.

Meč, protiv kombinacije koja je na turnir upala kao zamjenska, je bio vrlo izjednačen. U prvom setu Mektić i Koolhof su izgubili svoj servis na startu, ali su se vratili na 4:4. Otišlo se u tie-break u kojem su Ekvadorac i Kazahstanac apsolutno izdominirali i sa 7:1 osvojili set.

U drugom su oba para bila sigurna na svom servisu, Mektić i Koolhof su spasili tri break-lopte, a u 13. igri su sa 7:4 izborili treći set, odnosno super tie-break u kojem su propustili tri vezane meč-lopte i na kraju s 11:9 izgubili meč.

Loša je ovo najava za hrvatskog tenisača uoči početka US Opena, a na turniru u parovima još nastupa i Ivan Dodig s Čehom Adamom Pavlasekom, postavljeni su za pete nositelje.

U pojedinačnoj konkurenciji, u drugom kolu Borna Ćorić igra protiv Argentinca Simona Baeza koji je branitelj naslova, prvi nositelj, a prošle je godine na putu do titule u polufinalu izbacio upravo hrvatskog tenisača. test

Winston-Salem, 1. kolo parova:
Mektić/Koolhof (Hrvatska/Nizozemska, 2) – Escobar/Nedovjesov (Ekvador/Kazahstan) 6:7(1), 7:6(4), 9:11

FOTO: EPA/SANDER KONING

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!