Tenis

Jannik Sinner do treće Masters titule u karijeri i dvije tisuće bodova prednosti na prvom mjestu

Mario Borko • utorak, 20.08.2024.
Jannik Sinner do treće Masters titule u karijeri i dvije tisuće bodova prednosti na prvom mjestu
Foto: EPA

U finalu Mastersa u Cincinnatiju prvi igrač svijeta Jannik Sinner bez većih se problema obračuna s domaćim predstavnikom Francesom Tiafoeom s 2-0 u setovima. Za Talijana je ovo treća Masters titula u karijeri i treća na tlu Sjeverne Amerike...

Nakon što je ostvario pet uzastopnih pobjeda i ušao u svoje prvo Masters finale, Frances Tiafoe nije imao odgovor na igru prvog tenisača svijeta Jannika Sinnera. Talijan je sa 7:6(4), 6:2 osvojio Cincinnati i tako se približio granici od deset tisuća ATP bodova.

Igraj na mečeve turnira u Winston-Salemu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner je u prvom gemu spasio dvije break lopte, a još se jednom morao spašavati kod rezultata 4:4. Talijan je kod vodstva 6:5 imao set-loptu na servisu Amerikanca, ali osvajač prvog seta se ipak odlučivao u tie-breaku.

Tiafoe je poveo 4:3, ali nakon toga Sinner osvaja četiri uzastopna poena i sa 7:4 uzima prvi set. Amerikanac je u drugom potpuno potonuo. Talijan je s dva breaka imao 5:1, Tiafoe je uspio spasiti tri meč-lopte na svom servisu, ali prvi tenisač svijeta je s lakoćom na svom početnom udarcu sa 6:2 dovršio posao.

Za Sinnera je ovo 15. naslov i treća Masters titula u karijeri. Nakon dva izgubljena finala Miamija 2021. i 2023., osvojio je Toronto, Miami i sada Cincinnati. Sva finala igrao je na tlu Sjeverne Amerike, a ove godine je na svim Grand Slam i Masters turnirima stigao minimalno do četvrtfinala.

Prošlogodišnji osvajač Novak Đoković nije nastupio u Cincinnatiju, finalist Carlos Alcaraz je vrlo brzo ispao i Sinner sad na prvom mjestu ima više od dvije tisuće bodova prednost (9760 – 7460) u odnosu na prvog pratitelja Đokovića.

Tiafoe je u svom devetom finalu u karijeri, šesti put poražen, ali prvo Masters finale vratilo ga je među 20 najboljih tenisača svijeta.

ATP 1000 Cincinnati, finale:
Jannik Sinner (Italija,1) – Frances Tiafoe (SAD) 7:6(4), 6:2

FOTO: EPA/WILL OLIVER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!