Nogomet

Bodo/Glimt protiv Crvene zvezde igra za povijesni prolaz u glavnu rundu Lige prvaka

Mihaela Bradovski • utorak, 20.08.2024.
Bodo/Glimt protiv Crvene zvezde igra za povijesni prolaz u glavnu rundu Lige prvaka
Foto: EPA

U play-offu Lige prvaka našli su se i nogometaši Bodo/Glimta i Crvene zvezde. Norvežani traže svoj prvi prolazak u glavnu rundu Lige prvaka, ali i Zvezda ima svoje planove...

Vrlo neugodna norveška momčad Bodo/Glimt pokušat će prvi put u svojoj povijesti izboriti prolaz u elitni razred europskog nogometa. Na putu joj stoji Crvena zvezda koja također traži prolaz.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bodo/Glimt je već jednom bio u sličnoj situaciju i dogurao do play-offa, bilo je to prije dvije godine, a tamo ga je zaustavio Dinamo. Sjećamo se koliko je bilo teško i neugodno, a Modri su prolaz izborili kroz produžetke.

I ove sezone Bodo/Glimt ima dobru i vrlo neugodnu momčad, na svom stadionu igra na umjetnoj travi i tu prednost jako dobro koristi što je osjetio i Dinamo koji je u Norveškoj uspio vrlo malo toga kreirati.

Ove sezone Norvežani su bili vrlo uvjerljivi u kvalifikacijama Lige prvaka, prvo su pregazili s 4:0 kod kuće latvijski RFS i potvrdili prolaz pobjedom u gostima 3:1. U trećem pretkolu igrali su protiv poljske Jagiellonije, u gostima su slavili s 1:0 pa kod kuće s 4:0.

Prednost Bodo/Glimta je što je u punoj natjecateljskoj formi, nalazi se na sredini norveškog prvenstva gdje je odradio 19 utakmica i nalazi se na vrhu ljestvice.

Crvena zvezda tek je počela sa sezonom, a u Europi se tek priključuje. U srpskom prvenstvu odradila je pet kola i upisala četiri pobjede (Jedinstvo Ub, Tekstilac Odžaci, Novi Pazar, Čukarički) te remizirala kod kuće protiv Mladosti.

Što su rekli

Kjetil Knutsen, trener Bodo/Glimta: "Crvena zvezda je skup vrlo dobrih individualaca koji imaju međunarodno iskustvo. Mnogo je reprezentativaca, ofenzivnih nogometaša, ne želim navoditi jednog ili dvojicu, znam da ćemo na suprotnoj strani imati mnogo kvalitetnih pojedinaca. Mi smo dobro pripremljeni za to. Zvezda je dominantna ekipa u domaćim okvirima, naučena je pobjeđivati. Ima, međutim, i nedostatke. Poznajemo dosta dobro njihovu momčad, prilagođavaju se protivnicima, ali optimisti smo."

Vladan Milojević, trener Crvene zvezda: "Ne plašimo se ničega. Prva utakmica je u Norveškoj, razmišljamo samo o njoj i iz te neke igre koju budemo ostvarili, vidjet ćemo kakav će rezultat biti na kraju. Očekujemo brzu utakmicu, mislim da se dosta dugo pričalo o podlozi, umjetnoj travi, znam da će biti brza, ne znam hoće li biti kiše ili ne, ali definitivno podloga koja nam nije uobičajena. Odigrali smo posljednju utakmicu sa Čukaričkim u našem prvenstvu na umjetnoj travi, ali podloga koja je u Pančevu nema dodirnih točaka s onom koja je ovdje. Sama podloga će davati brzinu u protoku lopte. Igraju brzo, s kratkim pasovima, imaju svoj sustav i stil igre, morat ćemo se brzo prilagoditi."

Mjesto, vrijeme, sudac

Bodo, Aspmyra Stadion, 21:00

Sudac: Ivan Kružliak (Slovačka)

Nedostaju

Bodo/Glimt: Omar Elabdalloui, Syver Skeide, Gaute Vetti (ozljede)

Crvena zvezda: -

Prošli dvoboj

Bodo/Glimt i Crvena zvezda sastaju se prvi put.

Prognoza

U Norveškoj je favorit Bodo. Puno je opasniji kod kuće, igra na specifičnoj podlozi i Crvenoj zvezdi bit će jako teško. test

FOTO: EPA/Mats Torbergsen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!