Tenis

Sinner dva puta pozitivan na doping testu, ipak je oslobođen optužbi

Branimir Korać, HINA • utorak, 20.08.2024.
Sinner dva puta pozitivan na doping testu, ipak je oslobođen optužbi
Foto: EPA

Trenutačno prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner oslobođen je optužbi za uzimanje dopinga usprkos dvama pozitivnim testovima u ožujku, objavila je Međunarodna jedinica za teniski integritet (ITIA).

U Sinnerovu organizmu pronađeno je manje od milijarditog dijela grama klostebola.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tijekom istrage prihvaćeno je Sinnerovo objašnjenje kako je anabolički agent klostebol u njegov organizam ušao putem masaže od strane jednog člana njegova tima, a ovaj je prethodno koristio sprej za tretman kože koji sadrži klostebol i koji se legalno može nabaviti u svakoj ljekarni.

"Nakon svakog pozitivnog testa slijedi privremena suspenzija. No, u oba slučaja Sinner se žalio na privremenu suspenziju, a te žalbe su i prihvaćene pa je mogao nastaviti igrati", stoji u objašnjenju ITIA-e.

Sinner, koji je u ponedjeljak osvojio naslov na "masters 1000" turniru u Cincinnatiju, objavio je kako je u potpunosti surađivao s ITIA-om.

"Sada je ovaj izazovni i nesretni period iza mene. Nastavit ću činiti sve kako bih i dalje bio u skladu s antidopinškim programom ITIA-e", objavio je Sinner.

Ipak, Svjetska antidopinška agencija (WADA) i Talijanska antidopinška agencija (NADO Italia) imaju pravo žalbe na ovakvu odluku. test

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!