Nogomet

Zrinjski u Portugalu traži aktivan rezultat u borbi za glavnu rundu Konferencijske lige

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.08.2024.
Zrinjski u Portugalu traži aktivan rezultat u borbi za glavnu rundu Konferencijske lige
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Nogoemtaši Zrinjskog iz Mostara dogurali su do play-offa Konferencijske lige i pokušat će ponoviti uspjeh od prošle sezone kada su igrali grupnu fazu. Posao neće biti nimalo jednostavan...

Hajdukov poznanik Vitoria iz Guimaraesa stoji na putu Zrinjskom do glavne runde Konferencijske lige. Zrinjski je prošle sezone nastupio u skupini, imao odličnih izdanja, ali ovaj protivnik ne smije se podcijeniti, riječ je o vrlo dobroj momčadi.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U novu sezonu Vitoria je ušla sjajno, igra u visokom ritmu, a gledajući pripreme i službene nastupe, Vitoria ima sve pobjede. Posljednja utakmica u kojoj nije pobijedila je ona još iz pretposljednjeg kola prošle sezone.

Tijekom pripremnog razdoblja svladala je Trofense (2:1), Farense U-23 (6:1), Middlesbrough (2:0) te Rayo Vallecano (2:0) što je bila dobra baza za početak službenih utakmica.

U Konferencijskoj ligi dosad nije bilo nikakvih problema. Prvi protivnik bila je malteška Floriana koja je svladana s 1:0 i 4:0, a ništa bolje nije prošao Zürich u prošlom kolu gdje je Vitoria slavila s 2:0 i 3:0. U prvenstvu je pak slavila s po 1:0 protiv Arouce i Estorila.

Sve to pokazuje kako će Zrinjski imati vrlo težak posao, neće mu biti nimalo jednostavno, međutim pokazao je i prošle sezone kako može stvoriti puno problema i većim protivnicima.

Ove sezone eliminirao je na putu do play-offa Bravo i Botev Plovdiv i to nakon što je u oba slučaja poražen u prvom susretu. Protiv Brava je bilo teže jer je poražen na svom terenu.

Mjesto, vrijeme, sudac

Guimaraes, Estadio Afonso Henriques, 18:45

Sudac: Vasilios Fotias (Grčka)

Prošli dvoboj

Zrinjski i Vitoria nisu se još susretali.

Prognoza

Vitoria je favorit, ali Zrinjski će pokušati doći do aktivnog rezultata. Remi bi bio sjajan ulov. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!