Košarka

Memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića uveličat će i hrvatski NBA trio

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 21.08.2024.
Memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića uveličat će i hrvatski NBA trio
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Za manje od dvadeset dana milijuni ljubitelja košarke te našeg virtuoza Dražena Petrovića u Areni Zagreb još će jednom odati počast velikanu čije nasljeđe inspirira nove i nove generacije sportaša te svih nas. Trojica hrvatskih aktualnih NBA zvijezda, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac svojim će dolaskom i sudjelovanjem u bogatom programu osobno svjedočiti koliko im je Dražen značio.

Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića odigrat će se u četvrtak, 5. rujna u Areni Zagreb, a u povodu 60. rođendana jednog od najslavnijih košarkaša u povijesti. Na staklenom podu snage će odmjeriti aktualna reprezentacija Hrvatske i Selekcija Europe. Naše NBA zvijezde će pak uz nazočnost na utakmici, sudjelovati u popratnim događanjima koja će biti uskoro objavljena.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac, svu trojicu na putu prema NBA-u itekako je inspirirao put i djelo Dražena Petrovića.

Uz njih, spektaklu će prisustvovati i bivši hrvatski NBA igrači Damjan Rudež i Gordan Giriček. Osim sportskog aspekta, ova utakmica ima i kulturnu vrijednost jer slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića, čije ime ostaje sinonim za izvanredan talent, predanost i inspiraciju. Sve u svemu, ova utakmica će biti ne samo sportski događaj, već i prilika za zajedničko sjećanje, kao i prilika za promicanje vrijednosti košarke i sporta općenito.

Pokrovitelj događaja je Vlada Republike Hrvatske. Ulaznice za Memorijalnu utakmicu mogu se kupiti putem poveznicetest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!