Nogomet

Manuel Neuer objavio kraj reprezentativne karijere

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 21.08.2024.
Manuel Neuer objavio kraj reprezentativne karijere
Foto: EPA

Manuel Neuer odlučio je zaključiti svoju reprezentativnu karijeru. Upisao je 124 nastupa za Njemačku s kojom je bio svjetski prvak 2014. godine...

Vratar i bivši kapetan njemačke nogometne reprezentacije 38-godišnji Manuel Neuer objavio je u srijedu da završava reprezentativnu karijeru nakon 124 nastupa za Mannschaft.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon dugih i intenzivnih razgovora sa svojom obitelji i prijateljima, odlučio sam završiti svoju karijeru u Nationalmannschaftu. Svatko tko me poznaje zna da tu odluku nije bilo lako donijeti", objasnio je Neuer.

Neuer, koji je ovom odluko, priključuje svojim reprezentativnim kolegama: Toniju Kroosu, Thomasu Mülleru i Ilkayu Gündoganu, svoju posljednju utakmicu za selekciju odigrao je u četvrtfinalu Eura u Stuttgartu, kada je Njemačka poražena od budućeg europskog prvaka Španjolske 1:2 nakon produžetaka.

S Bayernom je pod ugovorom do kraja sezone 2024./25., s ciljem da posljednji put stigne do finala Lige prvaka na Allianz Areni u Münchenu.

Prije Bayerna je igrao za Schalke 04, a za reprezentaciju je prvi put zaigrao 2. lipnja 2009. u Dubaiju u prijateljskoj utakmici (7:2) protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata. Postavio se kao početni vratar Mannschafta u proljeće 2010., samo nekoliko tjedana prije početka Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi.

S njemačkom je reprezentacijom 2014. osvojio naslov prvaka u Brazilu. test

FOTO: EPA/Mariscal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!