Ostali sportovi

Vuelta: Bittner pobijedio u sprintu, Roglič zadržao vodstvo

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 21.08.2024.
Vuelta: Bittner pobijedio u sprintu, Roglič zadržao vodstvo
Foto: EPA

Održana je peta etapa španjolske Vuelte nakon koje je vodstvo zadržao Slovenac Primož Roglič. Hrvatski biciklist Fran Miholjević ciljem je prošao kao 121. u vremenu pobjednika...

Češki 21-godišnji biciklist Pavel Bittner (dsm-firmenich PostNL) nadmašio je u foto-finišu Belgijca Wouta Van Aerta (Visma - Lease a Bike) i u svom debiju na Grand Tour utrkama došao do pobjede u petoj etapi španjolske Vuelte, vožene u srijedu od Fuente del Mestrea do Seville (177 km).

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je glavna skupina uhvatila dvojicu "bjegunaca" 39 km prije cilja, o pobjedi je odlučivao sprint ulicama najvećeg andaluzijskog grada.

Činilo se da je nositelj zelene majice, Wout Van Aert, najbolje ocijenio kad treba krenuti u završni sprint, ali ga je iznenadio mladi češki biciklist koji je prije manje od dva tjedna, baš u Španjolskoj, ostvario prve dvije profesionalne pobjede na tjednoj utrci "Vuelta a Burgos".

Bittner je bio "na kotaču" belgijske biciklističke zvijezde i u pravom trenutku odlučio napasti. Na kraju su obojica preuranjeno išli na potez "izbacivanja" prednjeg kotača, što je uobičajeno kod neizvjesnih završnica, ali je Čeh ciljem prošao za širinu gume i oboda kotača ispred Belgijca.

Van Aert je već četvrti put na ovoj Vuelti došao do cilja među prvom trojicom, ali je ostao na jednoj pobjedi, ostvarenoj u trećoj etapi. Drugo mjesto je osvojio i u drugoj etapi, kad je preuzeo crvenu majicu, a treći je bio na kronometru u Lisabonu, kojim je započelo 79. izdanje La Vuelte.

U petoj etapi je treći bio Australac Kaden Groves (Alpecin - Deceuninck).

Hrvatski biciklist Fran Miholjević (Bahrain Victorious) ciljem je prošao kao 121. u vremenu pobjednika, a u ukupnom redoslijedu je na 126. mjestu sa zaostatkom od 16:56 minuta za vodećim.

To je Slovenac Primož Roglič (Red Bull BORA-hansgrohe), koji je "crvenu majicu" obukao nakon pobjede u četvrtoj etapi, a danas je na cilj stigao u glavnoj skupini, kao i svi njegovi glavni konkurenti.

Roglič ima prednost od osam sekundi pred Portugalcem Joaom Almeidom (UAE Emirates), dok trećeplasirani Španjolac Enric Mas (Movistar) zaostaje za 32 sekunde.

U šestoj etapi je pred biciklistima dionica dužine 185,5 km od Jereza do Yunquere sa četiri kategorizirana uspona, jednog prve i tri treće kategorije, a na posljednjem od ta tri je i cilj etape. test

FOTO: EPA/JAVIER LIZON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!