Nogomet

Lukić debitirao za Salzburg, Sparta napravila velik posao, odlična utakmica u Bernu

Petar Jenjić • srijeda, 21.08.2024.
Lukić debitirao za Salzburg, Sparta napravila velik posao, odlična utakmica u Bernu
Foto: EPA

Odigrane su četiri utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka. Velik posao napravili su Sparta Prag i Salzburg koji su gostovali kod Malmöa odnosno Dinamo Kijeva, a za austrijskog prvaka debitirao je Oliver Lukić...

Young Boys - Galatasaray 3:2

Odlična utakmica odigrana je u Bernu gdje su Young Boysi upisali pobjedu protiv Galatasaraya od 3:2 i došli na korak do plasmana u grupnu fazu Lige prvaka.

Igraj na kvalifikacije Konferencijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Young Boysi poveli su već u četvrtoj minuti susreta. Dobro proigravanje Filipa Ugrinica za Joela Monteira na čiji udarac iskosa nije najbolje reagirao Fernando Muslera i lopta je ušla u mrežu.

Vratar domaće momčadi David von Ballmoos morao je biti zamijenjen u 32. minuti i umjesto njega ušao je Marvin Keller. Igralo se šest minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a u četvrtoj domaćin je podebljao prednost.

Ponovno nije najbolje reagirala obrana Galatasaraya, ali ni Muslera. Skok je dobio Silvere Ganvoula, proigrao Monteira koji je snažnim udarcem pogodio u bliži kut. Vratar turske momčadi isto je napustio igru i umjesto njega na poluvremenu je ušao Gunay Guvenc.

Obje ekipe imale su svoje šanse, a u nastavku su domaći pogodili i stativu. Michy Batshuayi ušao je u igru u 66. minuti i odmah donio svojoj momčadi važan pogodak. Nakon ubačaja iz kornera skrenuo je loptu u mrežu.

Belgijac je potpuno preokrenuo tijek utakmice, a u 72. minuti krasnim udarcem malo izvan 16 metara matirao protivničkog vratara za 2:2.

U 85. minuti Young Boysi dobili su penal nakon što je Abdulkerim Bardakci igrao rukom, a samim time dobio drugi, isključujući žuti karton. Siguran s 11 metara bio je Filip Ugrinić.

Malmö - Sparta Prag 0:2

Velik posao napravila je Sparta Prag. Malmö je bio domaćin prve utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka, ali Česi su slavili s 0:2.

Gosti iz Češke poveli su u 31. minuti susreta, Veljko Birmančević uputio je neprecizan šut, ali lopta je od Jensa Strygera Larsena promijenila smjer, prevarila vratara i ušla u mrežu.

U jednom od svojih rijetkih izlazaka prema naprijed u drugom poluvremenu, Sparta je došla do drugog pogotka. Lijepo je pogodio Matej Ryneš.

Midtjylland - Slovan Bratislava 1:1

Dvoboj Midtjylland i Slovan Bratislave završio je bez pobjednika, 1:1, i plasman u Ligu prvaka odredit će uzvratni dvoboj u Slovačkoj.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a gosti su poveli u 59. minuti susreta nakon jako dobro odigrane akcije. Tigran Barseghjan krasno je asistirao za Cesara Blackmana koji zabija za 0:1.

Edward Chilufya ušao je u igru u 75. minuti, a četiri minute kasnije upisao se u strijelce za dansku momčad i poravnao rezultat.

Marko Tolić krenuo je u početnoj postavi Slovana i igrao do 81. minute.

Dinamo Kijev - Salzburg 0:2

Dobar posao napravio je Salzburg koji je gostovao kod Dinamo Kijeva rezultatom 0:2 i napravio velik korak prema plasmanu u Ligu prvaka.

Gosti su poveli u 29. minuti, Moussa Kounfolo Yeo asistirao je za Dorgelesa Nenea, a malijski nogometaš matirao Georgija Buščana.

Salzburg je odmah početkom nastavka podebljao prednost kada je siguran s 11 metara bio Maurits Kjaergaard.

Posebno vrijedi izdvojiti debi mladog Olivera Lukića za austrijskog prvaka. U igru je ušao u 69. minuti. test

FOTO: EPA/Andreas Hillergren 514605

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Bodo/Glimt2:1Crvena zvezda
Dinamo3:0Qarabağ
Lille2:0Slavia Prag
Young Boys3:2Galatasaray
Dynamo Kijev0:2Salzburg
Malmö0:2Sparta Prag
Midtjylland1:1Slovan Bratislava

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Bodo/Glimt2:1Crvena zvezda
Dinamo3:0Qarabağ
Lille2:0Slavia Prag
Young Boys3:2Galatasaray
Dynamo Kijev0:2Salzburg
Malmö0:2Sparta Prag
Midtjylland1:1Slovan Bratislava

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!