Tenis

Ćorić bio pred pobjedom, imao dvije meč lopte pa ipak upisao poraz

Branimir Korać, Petar Jenjić • četvrtak, 22.08.2024.
Ćorić bio pred pobjedom, imao dvije meč lopte pa ipak upisao poraz
Foto: EPA

Borna Ćorić nije upisao pobjedu protiv 16. nositelja Rinkyja Hijikate, Australac je slavio preokretom u trećem setu...

Malo je nedostajalo, Borna Ćorić ovaj put bio je prilično blizu pobjede, ali ipak nije završio posao te je poražen u tri seta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

>Australac Rinky Hijikata okrenuo je meč u svoju korist iako je u trećem setu bio pred porazom. Ćorić je propuštao meč lopte i dopustio Hijikati preokret.

Odmah na početku meča Ćorić je došao do breaka i poveo s 3:0 te prednost sačuvao do kraja prvog seta. Protivniku nije dopustio nijednu break loptu.

Ćorić je spasio dvije break šanse u drugom gemu drugog seta, ali u sljedećem servis gemu Australac je došao do breaka. Hrvatski tenisač kasnije je imao jednu break šansu za povratak, ali nije je iskoristio.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Borna dobro krenuo, stvarao pritisak i kod 4:3 stigao do breaka. Odmah je dobio servis za meč međutim dvije meč lopte nije iskoristio i Australac radi break.

Kod 5:5 Ćorić još jednom propušta prilike i ponovno gubi servis, a Hijikata nakon toga na svom servisu bez izgubljenog poena odlazi do pobjede.

Šteta, Borna je upisao poraz u meču koji je mogao dobiti. Hijikatu je prošle godine u Winston Salemu dobio sa 6:2, 7:6, međutim u srijedu nije uspio to ponoviti. test

ATP Winston Salem, osmina finala:
Borna Ćorić - Rinky Hijikata 6:3, 3:6, 5:7

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!