Rukomet

Podravka Vegeta domaćin prestižnog 18. Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 22.08.2024.
Podravka Vegeta domaćin prestižnog 18. Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo
Foto: RK Podravka Vegeta

Održana je konferencija za medije uoči 18. Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo koji će se od 22.-24. kolovoza održavati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Turnir je to koji se već tradicionalno održava u čast trenera Josipa Samaržije-Bepa koji je ostavio neizbrisiv trag u rukometu i čije ime nosi sportska dvorana u kojoj će se odigravati utakmice.

Konferenciji su prisustvovali trener Ivica Obrvan te ovogodišnja pojačanja u redovima Podravka Vegete, Matea Pletikosić, Klara Birtić, Kristina Prkačin i Mia Brkić. Na turniru ove godine uz Podravka Vegetu sudjeluju još dvije ekipe i to Krim Mercator te slovačka ekipa HC DAC Dunajska Streda. Utakmice će se sva tri dana igrati u 19.00 sati.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Ivica Obrvan je na samom početku rekao nešto o turniru i utakmicama koje ih očekuju u petom tjednu priprema.

"Savršeno nam se poklopilo da pred kraj ovog tjedna imamo dvije utakmice koje će nam sigurno dobro poslužiti da što spremnije dočekamo start prvenstva i Lige prvakinja. Dvije dobre provjere, protiv slovačke ekipe Dunajska Streda i prošlogodišnjeg sudionika na turniru Krima. Ekipa je to s kojom igramo i sljedeći tjedan utakmicu u Ljubljani, a voljom ždrijeba i prvo kolo Lige prvakinja. Možda malo nezgodno ili čudno, ali to smo dogovorili već ranije pa ni mi ni Krim nismo ništa željeli mijenjati u našim planovima. Vjerujem da će sam turnir i naše igre na turniru biti dobre i da će to biti korisno za nas. Volio bih da publici koja nam dođe u dvoranu za ovaj period prikažemo dobar rukomet. Rezultat nam nije u prvom planu, važno je da sve igračice igraju i da u kompletnom sastavu prođemo i jednu i drugu utakmicu te izvučemo korist i značaj iz ovih pripremnih utakmica za ono što nas čeka u budućnosti", rekao je Obrvan.

Matea Pletikosić je podijelila svoje prve dojmove iz Koprivnice i kako je doživjela dolazak u novu ekipu i sredinu.

"Dojmovi su odlični, ekipa mi se sviđa. Uvijek je teško doći u novo i prilagoditi se, ali moje iskreno mišljenje je da sve ide kako treba. Svakim tjednom je sve bolje i bolje i stvarno se dobro osjećam", rekla je Matea.

Mia Brkić je rekla ponešto o prvim pripremnim utakmicama i onome što slijedi.

"Prošli smo prve utakmice i polako se usklađujemo. Ovaj će nam turnir jako dobro doći da to još nadogadimo. Jako se veselim turniru i svim nadolazećim utakmicama i vjerujem da će sve to lijepo izgledati", rekla je Mia Brkić.

Kristina Prkačin također je promijenila sredinu, a nakon Lokomotive priključila se redovima Podravke Vegete.

"Nisam imala osjećaj da se moram uklopiti. Bilo je jednostavno i lagano tako da već s prvim utakmicama osjećaš da si dio toga, važno je samo koji dres nosiš, za taj klub i igraš", rekla je Kristina.

Klara Birtić također je podijelila prve dojmove iz ekipe i kluba.

"Lijepo se vratiti u poznatu sredinu i nije se bilo teško uklopiti. Dugo se poznajemo i iz reprezentacije i igrale smo jedne protiv drugih tako da je bilo lakše. Treninzi idu dobro i napredujemo no imamo još stvari koje moramo popraviti i to ćemo korigirati", zaključila je Klara Birtić.

S obzirom da se ovaj događaj odvija istovremeno s Renesansnim festivalom i igračice i trener voljeli bi vidjeti što više publike u dvorani jer se ipak radi o premijernim utakmicama u novoj sezoni. Ulaz u dvoranu je slobodan.

RASPORED UTAKMICA:

Četvrtak, 22.08.2024.
19:00 sati RK PODRAVKA VEGETA – HC DAC DUNAJSKA STREDA

Petak, 23.08.2024.
19:00 RK KRIM MERCATOR – HC DAC DUNAJSKA STREDA

Subota, 24.08.2024.
19:00 sati RK PODRAVKA VEGETA – RK KRIM MERCATOR

AUTOR: Podravka Vegeta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!