Tenis

Vekić, Martić i Ćorić saznali protivnike na startu US Opena

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.08.2024.
Vekić, Martić i Ćorić saznali protivnike na startu US Opena
Foto: Damir Senčar/HINA

Održan je ždrijeb US Opena, a u njemu je i troje hrvatskih predstavnika. Doinna Vekić igrat će protiv kvalifikantice, a Petra Martić i Borna Ćorić igrat će protiv Bouzas Maneiro i Mannarina...

Najbolja hrvatska tenisačica, osvajačica srebrne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu te polufinalistica Wimbledona Donna Vekić za suparnicu u prvom kolu posljednjeg ovogodišnjeg "grand slam" turnira, US Opena koji počinje u ponedjeljak u New Yorku dobila je jednu od igračica iz kvalifikacija, određeno je ždrijebom u četvrtak.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Teoretski, to bi mogla biti i Lea Bošković, koja će kasnije tijekom večeri odigrati svoj dvoboj trećeg kola kvalifikacija protiv Amerikanke Ann Li. U slučaju prolaska u drugo kolo, Vekić bi igrala protiv bolje iz ogleda Belgijke Greet Minnen i Poljakinje Magdalene Frech.

Druga hrvatska predstavnica koja ima izravni ulazak u glavni ždrijeb Petra Martić za protivnicu u prvom kolu dobila je Španjolku Jessicu Bouzas. Martić bi u drugom kolu mogla igrati protiv Britanke Katie Boulter ili kvalifikantice.

Jedini hrvatski predstavnik u muškom turniru bit će Borna Ćorić, a on će u prvom kolu igrati protiv francuskog veterana Adriana Mannarina. U slučaju pobjede, u drugom kolu bi Ćorića čekao bolji iz susreta Čileanca Alejandra Tabila i Belgijca Davida Goffina.

Braniteljica naslova, Amerikanka Coco Gauff, koja je postavljena za treću nositeljicu, u prvom će kolu igrati protiv Francuskinje Varvare Gračeve, dok će prva i druga nositeljica, Poljakinja Iga Swiatek i Arina Sabalenka, turnir otvoriti dvobojima protiv kvalifikantica. Zanimljivo, ždrijeb je u prvom kolu spojio dvije bivše pobjednice US Opena Amerikanku Sofiju Kenin, slavljenicu iz 2020. te Britanku Emmu Raducanu, najbolju iz 2021., dok će finalistica Roland Garrosa i Wimbledona Talijanka Jasmine Paolini igrati protiv pobjednice iz 2019. Kanađanke Biance Andreescu.

U konkurenciji tenisača mnogo težim čini se gornji dio ždrijeba u kojem prvom igraču svijeta Talijanu Janniku Sinneru na putu do finala stoje treći nositelj, pobjednik ovogodišnjih Roland Garrosa i Wimbledona te najbolji s US Opena 2022. Španjolac Carlos Alcaraz kao i peti nositelj te osvajač US Opena 2021. Danil Medvjedev. U gornjem dijelu ždrijeba su i Grk Stefanos Tsitsipas te Poljak Hubert Hurkacz, a i Ćorić se nalazi upravo u gornjem dijelu ždrijeba.

Drugi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković bi, pak, najozbiljnije suparnike za prolazak do finala trebao imati u Nijemcu Alexanderu Zverevu i Norvežaninu Casperu Ruudu, no već u trećem kolu mogao bi odmjeriti snage s Australcem Aleksejom Popyrinom, pobjednikom "masters 1000" turnira u Montrealu početkom ovog mjeseca. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!