Nogomet

Puljić asistirao u remiju Puskas Akademije kod Fiorentine, Oršić od prve minute za Trabzonspor

Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.08.2024.
Puljić asistirao u remiju Puskas Akademije kod Fiorentine, Oršić od prve minute za Trabzonspor
Foto: EPA

Osim Rijeke i Olimpije, na rasporedu je bilo još pregršt utakmica play-offa Konferencijske lige, a nastupio je i velik broj hrvatskih igrača...

Astana je na teškom gostovanju kod Branna poražena s 2:0. Domaćin je očekivano bio bolji protivnik, odigrao je vrlo dobru utakmicu i upisao pobjedu golovima Felixa Myhrea i Barda Finnea. Kod gostiju cijelu utakmicu odradio je Josip Čondrić koji je bio i ponajbolji pojedinac Astane, zatim i Karlo Bartolec dok je Marin Tomasov izašao u 89. minuti.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je dominirala, Fiorentina je odigrala samo 3:3 kod kuće protiv Puskas Akademije. Na vratima momčadi iz Firence debitirao je David de Gea i tako odigrao prvu utakmicu nakon početka lipnja prošle godine.

Mađari su sjajno krenuli i već u 12. minuti vodili su 2:0 golovima Zsolta Nagyja i Mikaela Soisala kojem je asistirao Jakov Puljić. Fiorentina je uspjela doći do preokreta pogocima Riccarda Sottila, Lucasa Martineza Quarte i Moisea Keana. U 89. minuti Wojciech Golla osigurao je remi gostima.

Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina, ali nije briljirao dok je kod gostiju Puljić igrao do 82. minute kada ga je zamijenio Szolnoki.

Heidenheim je u gostima slavio protiv Hackena s 2:1, a domaćin može žaliti što nije izvukao bolji rezultat. Nijemci su poveli golom Sirlorda Conteha, ubrzo je izjednačio Mikkel Rygaard, ali u 65. minuti Leo Scienza donosi pobjedu bundesligašu.

Pogodaka nije bilo u Švicarskoj gdje je St. Gallen ugostio Trabzonspor. Gosti su bili opasniji, ali do gola nisu došli. Mislav Oršić i Borna Barišić igrali su od prve minute. Barišić je odradio cijelu utakmicu, a zapaženi Oršić napustio je travnjak u 62. minuti.

Cluj je ugostio Pafos i slavio s 1:0 pogotkom Meritona Korenice u 17. minuti. Od 40. minute domaćin je igrao bez isključenog Cipriana Deaca, ali zadržao je prednost u nastavku. Kod Cluja Anton Krešić odigrao je svih 90 minuta kao i Ivica Ivušić na drugoj strani. Ivan Šunjić ušao je u igru u 62. minuti.

Ante Čulina na Islandu je sudio dvoboj između Vikingura i Santa Colome. Dosudio je tri kaznena udarca za domaćina i isključio gostujućeg igrača, a Vikingur je slavio s 5:0.

Lens je slavio na svom travnjaku 2:1 protiv Panathinaikosa i s obzirom na tijek susreta, može biti zadovoljan. Poveo je u četvrtoj minuti golom Przemyslawa Frankowskog, ali u 20. minuti ostao je bez isključenog Facunda Medine. I s igračem manje Lens dolazi do drugog gola preko Wesleya Saida da bi početkom drugog dijela Fotis Ioannidis smanjio na 2:1. Tin Jedvaj kod gostiju je odigrao cijelu utakmicu.

Chelsea je upisao 2:0 pobjedu protiv Servettea u službenom debiju Enza Maresce na klupi. Domaćina su do pobjede odveli golovi Christophera Nkunkua i Nonija Maduekea u susretu s puno jurnjave i prilika na obje strane.

Betis je u gostima slavio protiv Kryvbasa s 2:0 i napravio veliki korak prema prolazu. Chimy Avila i Rodri bili su strijelci.

Pjunik je slavio s 1:0 protiv Celja golom Nigerijca Sanija Buharija. Luka Bobičanec odigrao je cijelu utakmicu za goste, a Slavko Bralić igrao je od 76. minute umjesto Edmilsona.

Konferencijska liga, play-off:
Panevežys – TNS 0:3
Mlada Boleslav – Paks 2:2
Brann – Astana 2:0
Fiorentina – Puskas Akademija 3:3
Legia – Drita 2:0
Djurgarden – Maribor 1:0
Lincoln – Larne 2:1
Hacken – Heidenheim 1:2
Kopenhagen – Kilmarnock 2:0
Partizan – Gent 0:1
St. Gallen – Trabzonspor 0:0
CFR Cluj – Pafos 1:0
Vikingur Reykjavik – UE Santa Coloma 5:0
Lens – Panathinaikos 2:1
Chelsea – Servette 2:0
St. Patrick's – Basaksehir 0:0
Kryvbas - Betis 0:2
Wisla – Cercle Brugge 1:6
Omonia – Zira 6:0
Pjunik – Celje 1:0
Klaksvik – HJK 2:2

FOTO: EPA/Paul S. Amundsen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!