Nogomet

AS posvetio tekst Alenu Haliloviću: 'Počeo se osjećati kao nogometaš nakon dugo vremena'

Petar Jenjić • petak, 23.08.2024.
AS posvetio tekst Alenu Haliloviću: 'Počeo se osjećati kao nogometaš nakon dugo vremena'
Foto: Damir Senčar/HINA

Španjolski AS objavio je tekst o Alenu Haliloviću i njegovom odličnom ulasku u sezonu. Iako je nakon odlaska iz Barcelone karijera išla samo nizbrdo, čini se da se pronašao u nizozemskoj Eredivisie...

Odličan početak sezone ima Alen Halilović u dresu Fortune Sittard gdje je u prve dvije utakmice postigao dva pogotka, a tekst o njemu napisao je i španjolski "As".

Igraj na Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Halilović otkriva najbolju verziju sebe i jedan je od nezamjenjivih igrača momčadi koju vodi Danny Buijs. Zabio je dva gola u prve dvije utakmice, a to nije napravio još otkako je bio u kadru zagrebačkog Dinama. Njegovi golovi doprinijeli su važnim pobjedama za klupske aspiracije", piše novinar Sergio Hoyos.

U Fortunu je stigao prije samo godinu dana, a već je tijekom protekle sezone pokazao dio svoje neosporne kvalitete.

"Njegov trener mu je vjerovao te je odigrao 34 utakmice, postao standardan i počeo osjećati kao nogometaš nakon dugo vremena. Nakon "prodora" u dresu Dinama, potpisao je za Barcelonu i stigao na Olimp velikih obećanja svjetskog nogometa. Na početku nije pronašao svoje mjesto u momčadi punoj zvijezda i zato je tražio minute u drugim klubovima. Stalne posudbe i pritisci donijeli su pad razine nogometa i minimalan broj ponuđenih prilika od strane Barcelone dovelo je do kraja njihovog ugovora. Njegova karijera nakon toga išla je nizbrdo. Ozljede, loše izvedbe i stalne promjene klubova, igrao je u Italiji, Engleskoj i Belgiji bez puno uspjeha."

Halilović je tijekom karijere još igrao za: Sporting Gijon, HSV, Las Palmas, bio je član Milana pa: Standard Liegea, Heerenveena, Birminghama, Readinga i Rijeke.

Sa svojih 28 godina, piše "As", pronašao je stabilnost nakon dugo vremena prožetog ozljedama i bez kluba koji bi mu vjerovao. Prvi put u pet godina igrat će dvije uzastopne sezone u istoj ekipi. Osjeća se kao jedan od vođa i to pokazuje na terenu, iako je njegova budućnost izgledala drugačija prije ljeta.

As još piše o intervjuu koji je dao za "La Ser" prošlog svibnja i njegovoj želji za povratkom u Španjolsku. Međutim, sada se situacija čini drugačijom. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!