Nogomet

Dinamov 'heroj ulice' i otpisani ofenzivac, Marko Livaja protiv mušterije te Lokomotivin novi projekt

Mario Borko • petak, 23.08.2024.
Dinamov 'heroj ulice' i otpisani ofenzivac, Marko Livaja protiv mušterije te Lokomotivin novi projekt

Večeras od 20 sati utakmicom između Lokomotive i Šibenika kreće četvrto kolo SuperSport HNL-a. Dinamo je krenuo s Europom, Hajduk je imao tjedan dana za reset, a Osječani se prvoj pobjedi nadaju protiv umorne Rijeke...

Bliži se kraj kolovoza i prva reprezentativna stanka, a Fantasy menadžerima sve se jasnije nameću određeni igrači. Četvrto kolo SuperSport HNL-a kreće večeras od 20 sati, a u njemu se sastaju Lokomotiva i Šibenik. Fokus Hajduka i Osijeka se nakon ispadanja iz Europe maksimalno okrenuo na domaće prvenstvo, dinamovci su startali s Europom i bit će podložni rotacijama, a Riječani s trenutnim kadrom teško mogu izdržati ritam četvrtak-nedjelja.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najvažnije je za sve igrače da njihova momčad bude ispravna, a sve promjene mogu napraviti do danas u 18:30 sati. Dozvoljen je jedan transfer, aktiviranje chipova (super kapetan, džoker s klupe ili kreni iz početka), promjena formacije, kapetana i dokapetana, ali sve se radnje moraju izvršiti u zadanom roku.

Igrači moraju paziti da vrijednost ekipe ne prelazi 100 milijuna eura i da nemaju više od tri igrača iz iste momčadi jer u tom slučaju neće osvojiti bodove. Svi oni koji se tek sada žele uključiti i dalje nije kasno. Nagrade se dodjeljuju za svako kolo, za svaki mjesec tako da još ništa nije izgubljeno.

Nakon tri kola u vodstvu je ekipa Kalifornijske gliste koja je prva prešla granicu od 200 bodova (201). Na drugom mjestu je Best49 s dva boda manje (199), a treća je Hervatska sa 195 bodova.

Lokomotiva – Šibenik, petak 20:45

Lokosi su nakon teškog poraza na Rujevici (4:0) u iduća dva kola remizirali s Hajdukom (1:1) i Slaven Belupom (2:2). U obje utakmice momčad Silvija Čabraje bila je bliža pobjedi i čini se da će kao i prošle sezone svima biti vrlo zahtjevan protivnik.

Šibenik je startao odlično s dvije pobjede, a onda ga je s 3:0 u Maksimiru prizemljio Dinamo. Šibenčani su i ovaj tjedan u Zagrebu, a nakon sjajnog starta neće im biti lako nastaviti u tom ritmu.

Lokomotiva je blagi favorit i zato je Duje Čop (6,5 mil) nezaobilazna opcija. 34-godišnji napadač lovi jubilarni 80. pogodak u HNL-u, a protiv Šibenika je do sad u karijeri odigrao samo tri utakmica i upisao jednu asistenciju.

Zvonimir Šubarić (5,5 mil) odlična je vratarska opcija, a posebno u ovom kolu. Do sad je u tri utakmice skupio deset obrana, a protiv Šibenika bi mogao prvi puta ove sezone sačuvati praznu mrežu.

Ako Mirko Sušak (4 mil) još uvijek nije dio vaših momčadi, onda to što prije mora postati. Mladi krilni napadač novi je projekt kluba s Kajzerice, protiv Slavena je zabio svoj prvijenac, a u igrici nema jeftinije opcije. Slična je situacija i s Franom Žilinskim (5 mil) koji bi u odsustvu Marina Leovca (6 mil) trebao biti startni lijevi bek.

Šibenčani će teško do bodova na Kranjčevićevoj, ali ako naprave iznenađenje Ivan Santini (6,5 mil), Josip Majić (7 mil) i Agyemang Morrison (5 mil) najbolje su opcije.

Varaždin – Slaven Belupo, subota 18:15

U derbiju sjevera, Varaždin dočekuje Slaven Belupo. Oba kluba traže svoju prvu pobjedu ove sezone. Varaždinci su nakon dva uvodna 0:0 remija protiv Gorice i Rijeke, tijesno izgubili u Splitu od Hajduka, a Koprivničani su nakon poraza od Hajduka i Šibenika uspjeli doći do boda protiv Lokomotive.

Varaždinci bi prema svemu do sad prikazanom trebali biti favoriti u ovom ogledu i zato su odličan izbor za Fantasy momčad. Ivan Nekić (5 mil) jedan je od najisplatljivijih braniča u igrici, ali fokus bi kod Varaždina trebao biti na ofenzivcima. Dimitar Mitrovski (7 mil) zabio je gol na Poljudu, zaradio je poziv u reprezentaciju Sjeverne Makedonije i u odličnoj je formi.

Marko Dabro (6,5 mil) radi jako puno za svoju momčad, ali još uvijek čeka na prvi pogodak, a utakmica protiv Slavena je idealna prilika da prekine golgeterski post.

Ako više vjerujete Farmaceutima, Mihail Caimacov (5,5 mil) u sve je tri utakmice startao na poziciji desetke i vrlo je povoljna opcija, a Robert Murić (7 mil) je protiv Lokomotive pokazao da se polako vraća u formu i mogao bi Varaždincima zagorčati život.

Slaven je u tri kola primio šest golova, ali Ivan Čović stoji samo 5 milijuna eura, u prošloj je utakmici skupio sedam obrana i dobra je opcija za rezervnog vratara.

Dinamo – Gorica, subota 20:30

Dinamo je ogroman favorit protiv Gorice, sjajno je startao u prvenstvo, a velika pobjeda protiv Qarabaga dala mu je još veći vjetar u leđa. Modri su u četiri utakmice zabili 13 golova, primili samo jedan i apsolutni su favoriti.

Sergej Jakirović mogao bi se odlučiti za neke rotacije s obzirom na to da Dinamo već u utorak gostuje u Bakuu. Upravo zato Maxime Bernauer (5 mil) djeluje kao vrlo primamljiva obrambena opcija. Dario Špikić (6 mil) u prethodna je dva kola donosio bodove, asistencijom protiv Osijeka i pogotkom Šibeniku.

Često osporavani dinamovac nije igrao protiv Azera, a njegov bivši klub Gorica nova je prilika za dokazivanje. Sandro Kulenović (8 mil) u manje od 30 minuta na terenu prometnuo se u “heroja ulice“, a protiv Gorice je jedan od glavnih kandidata za kapetana u ovom kolu.

Za očekivati je i da će Juan Cordoba (6,5 mil) dobivati sve više prilika i možda se s njim isplati riskirati već sada.

Igrače Gorice u ovom kolu je najbolje izbjeći ili ih ostaviti na klupi, a Božidar Radošević (5 mil) zasad ima prednost pred Ivanom Banićem (5,5 mil) i s obzirom na cijenu nije ga loše imati ga u svojoj momčadi.

Istra 1961 – Hajduk, nedjelja 18:15

Hajduk nakon ispadanja iz Europe i teško izborene pobjede protiv Varaždina putuje u Pulu na noge svom bivšem treneru Paolo Tramezzaniju. U talijanskom obračunu njega i Gennara Gattusa, Bijeli su relativno veliki favoriti, a Marko Livaja (12,5 mil), uz Kulenovića, glavni kandidat za kapetana u ovom kolu.

Hajdukova desetka je protiv Puležana u 12 utakmica zabila deset golova i upisala dvije asistencije. Dario Melnjak (7 mil) odlična je obrambena opcija u utakmicama u kojima je Hajduk favorit, a Abdoulie Sanyang (6 mil), ako bude zdrav, mogao bi biti odlična opcija u ovom kolu.

Istra 1961 još uvijek nema definiran napad, a ako će Puležani doći do iznenađenja za to će najzaslužniji vjerojatno biti Lovro Majkić (6 mil).

Osijek – Rijeka, nedjelja 20:45

Derbi kola igra se na Opus Areni gdje Osijek dočekuje Rijeku i mora pobijediti. Osječani su dramatično ispali iz Europe, u prvenstvu su u tri kola osvojili samo jedan bod, u idućem kolu gostuju kod Hajduka i jednostavno protiv Rijeke moraju tražiti sva tri boda.

Prednost je ta što su Riječani također u ne baš najboljoj formi, nagla promjena trenera i ritam četvrtak-nedjelja ostavili su traga. Anton Matković (10 mil) je apsolutno prvo ime Osijeka nakon odlaska Ramona Miereza, a vrijeme je i da Petar Pušić (7 mil) pronađe formu s priprema.

Osijek ima problema u obrani, Roko Jurišić (7 mil) najbolja je ofenzivna opcija u zadnjoj liniji, a Nail Omerović (6 mil) može biti vrlo dobar izbor, ali pitanje je hoće li biti starter. Tu je najsigurniji Luka Jelenić (6,5 mil) koji je standardan u zadnjoj liniji.

Kod Rijeke dolazimo da standardnih sumnjivaca, ali u ovom kolu valja istaknuti Marca Pašalić (10 mil) koji je protiv Istre 1961 zabio sjajan pogodak, a zbog žutih kartona neće igrati protiv Olimpije u Ljubljani i zato bi na Opus Areni trebao dobiti svih 90 minuta.

Franjo Ivanović (6,5mil) trenutno je najbolja napadačka opcija u igri is obzirom na cijenu i učinak, ali možda se Radomir Đalović odluči sačuvati svog prvog napadača i od prve minute da priliku Komenu Andriću (6,5mil).

Rijeka nema široku klupi i zato bi Gabriel Rukavina (5,5mil) vrlo lako mogao naći svoje mjesto u prvih 11.

Lovci na bodove

Slika 1 od 1.

Od sad ćemo prije svakog kola objavljivati našu idealnu momčad, a na ovih je 15 pao izbor u ovom kolu. Vrijednost momčadi je točno 100 milijuna eura. test

SuperSport HNL

1Dinamo 310:1+99
2Rijeka 38:0+87
3Hajduk 35:3+27
4Šibenik 34:406
5Istra 1961 32:10-83
6Gorica 33:4-12
7Varaždin 31:2-12
8Lokomotiva 33:7-42
9Osijek 34:6-21
10Slaven Belupo 33:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 310:1+99
2Rijeka 38:0+87
3Hajduk 35:3+27
4Šibenik 34:406
5Istra 1961 32:10-83
6Gorica 33:4-12
7Varaždin 31:2-12
8Lokomotiva 33:7-42
9Osijek 34:6-21
10Slaven Belupo 33:6-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!