Nogomet

Preokret u borbi za Konferencijsku ligu: Riječki dvojac igrat će u uzvratnom dvoboju

Petar Jenjić • petak, 23.08.2024.
Preokret u borbi za Konferencijsku ligu: Riječki dvojac igrat će u uzvratnom dvoboju
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Niko Galešić i Marco Pašalić zaigrat će u uzvratnoj utakmici četvrtog pretkola Konferencijske lige protiv ljubljanske Olimpije, iako se prvotno činilo da se to neće dogoditi zbog žutih kartona...

Nakon što se činilo da će Rijeka na gostovanju kod Olimpije ostati bez Marca Pašalića i Nike Galešića zbog akumuliranih kartona, situacija se okrenula.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za slovensku momčad činilo se da je Galešić zaradio žuti karton zbog prigovora, no u službenom zapisniku utakmice ta javna opomena nije unesena i branič će moći nastupiti sljedeći četvrtak.

U kadru Radomira Đalovića bit će i Pašalić koji je zaradio žute kartone, osim sinoć, zaradio i protiv Cornivula i Elfsborga. Međutim, UEFA je ove sezone promijenila pravilo o akumuliranim kartonima u kvalifikacijama.

"Prije grupne faze, igrači i službene osobe suspendiraju se za sljedeću natjecateljsku utakmicu nakon tri dobivene opomene, koje nisu rezultirale crvenim kartonom, kao i nakon svake naknadne neparne opomene (peti, sedmi, deveti...). Iznimno, nakon završetka svaka dva kola u Uefinom klupskom natjecanju u kojima je igrač prijavljen na klupskom popisu i ima pravo nastupa, broj žutih kartona koje je dobio, a koji nisu rezultirali ponovljenom suspenzijom opomene, umanjuje se za jedan."

Dakle, Pašalić je skupio tri žuta kartona, ali nakon odigranih utakmica protiv Elfsborga je imao dva pa mu se jedan karton brisao. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!