Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice pred novim izazovima u borbi za EP

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 23.08.2024.
Odbojkaši i odbojkašice pred novim izazovima u borbi za EP

Hrvatska ženska i muška odbojkaška reprezentacija ove subote igra svoje utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Odbojkašice dočekuju Rumunjsku, a odbojkaši gostuju kod Estonije...

Pred nama je uzbudljiva odbojkaška subota koja za hrvatsku žensku i mušku reprezentaciju. Novi je ovo korak prema Europskom prvenstvu. Naše odbojkašice u kvalifikacijskoj utakmici skupine G sutra u 18 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt igraju protiv reprezentacije Rumunjske i vjeruju kako uz podršku domaće publike mogu do pobjede.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"S Rumunjskom smo se imale prilike susresti prije nekih dva i pol mjeseca i u Zlatnoj Europskoj ligi. Taj susret smo izgubili, no u njemu nismo prikazali ni približnu igru kakvu smo mogli pokazati. U ovaj susret stoga ulazimo još motiviraniji tako da pokažemo ono u prošlom susretu nismo bili mi. Svjesni smo da je ova utakmica jako bitna i da, ako uzmemo bodove u njoj, olakšat ćemo si posao za sljedeću godinu i mogućnost plasmana na Europsko prvenstvo", istaknula je hrvatska reprezentativka Božana Butigan te dodala:

"Uvjeti u Osijeku su fenomenalni. Nadam se da ćemo se u ovoj utakmici uspjeti dokazati i obradovati našu publiku koju ovim putem pozivam da nas podrži u što većem broju. U Osijeku smo uvijek bili jako lijepo dočekani i ugošćeni te se nadam da ćemo publici pružiti igru i zabavu kakvu zaslužuju."

Ulaz na utakmicu u Osijeku je besplatan.

Hrvatski odbojkaši otputovali su pak u Tallinn gdje će u skupini D u 16 sati po hrvatskom vremenu odmjeriti snage s domaćinom Estonijom. Nakon poraza u Osijeku od Izraela, našim odbojkašima ovo je vrlo važna utakmica u kojoj će nastojati osigurati svoj put prema Europskom prvenstvu.

"U subotu nam slijedi gostovanje u Estoniji protiv ekipe protiv koje smo već puno puta igrali te u većini slučajeva pobjeđivali. Porazom protiv Izraela malo smo zakomplicirali situaciju u grupi, no što je tu je. Estonija je po meni malo kvalitetnija od Izraela stoga će ovo sigurno biti teško gostovanje. Ako mislimo ići na Europsko prvenstvo, moramo dati sve od sebe i pokušati izvući pozitivan rezultat jer u protivnom ćemo si jako zakomplicirati situaciju i odlazak na Euro", zaključio je kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Marko Sedlačektest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!