Košarka

Zadar se oglasio priopćenjem na priče o odbijanju puštanja igrača na 'Draženovu utakmicu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 24.08.2024.
Zadar se oglasio priopćenjem na priče o odbijanju puštanja igrača na 'Draženovu utakmicu'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Na Memorijalnoj utakmici Dražen Petrović neće biti igrača Zadra, Zadrani su optuženi da su odbili pustiti svoje igrače, a sada nadue svoju priču priopćenjem koje prenosimo u potpunosti...

Košarkaški klub Zadar se ponovno, ni kriv ni dužan, našao na udaru zbog aktivnosti na društvenim mrežama nekadašnjeg izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije i bivšeg sportskog direktora Hrvatskog košarkaškog saveza, Aleksandra Petrovića. Njegova izjava da je Zadar odbio pustiti dva svoja igrača na utakmicu Sjećanje za Dražena izrečena je na tendenciozan način, ne bi li kod pratitelja košarke izazvala osudu i zgražanje. Pri tome Petrović nije spomenuo okolnosti pod kojima se ova benigna situacija dogodila.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, KK Zadar nije dobio službeni poziv za sudjelovanje dvojice igrača, Marka Ramljaka i Lovre Mazalina, na ovoj memorijalnoj utakmici. Oni su kontaktirani privatno, telefonski. Unatoč svemu, klub se očitovao i objasnio kako se revijalna utakmica u kojoj ćemo se svi prisjetiti velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića igra u Zagrebu 5. rujna. KK Zadar je već ranije, prije nego što su stigli privatni pozivi njegovim igračima, dogovorio sudjelovanje na pripremnom turniru u austrijskom Oberwartu, koji je na rasporedu 6. i 7. rujna. Kao aktualni prvak Hrvatske, Zadar je obećao organizatorima dolazak u najjačem sastavu, jer je ovaj turnir važan dio priprema za sezonu u kojoj momčad ponovno očekuje gotovo 80 natjecateljskih utakmica.

Zadar je grad u kojem je Dražen Petrović košarkaški sazrijevao na vrućim gostovanjima u Jazinama, a KK Zadar je klub koji naslijeđe Dražena Petrovića poštuje jednako kao i ono Krešimira Ćosića. Nažalost, Aleksandar Petrović je činjenicu da na utakmicu kao gosta nije pozvao trenera Zadra Danijela Jusupa iskoristio za napad na aktualnog prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa Krešimir Ćosić. Štoviše, Petrović kao organizator nije pozvao nikoga iz KK Zadar, a potom je u dopisivanju s korisnicima na društvenoj mreži X, kada mu je zamjereno nepozivanje Jusupa, otvorio frontu u kojoj sam ne sudjeluje, već izaziva sukob na relaciji KK Zadar – reprezentacija.

Sve bi ostalo na razini dopisivanja i nadmudrivanja na društvenoj mreži da se nakon Petrovićevog prozivanja nije stvorila medijska hajka na klub. KK Zadar je u ovom slučaju ostao na poziciji poštivanja dogovora s sportskim prijateljima iz austrijskog kluba Oberwart Gunners, čiji turnir započinje dan nakon utakmice Sjećanje za Dražena. Nikakvog problema u ovoj priči ne bi bilo da ga nije stvorio Aleksandar Petrović, koji je još jednom dao do znanja da ne poštuje rezultate našeg kluba ostvarene u posljednje dvije sezone, pravdajući propust u slaganju pozivnica ulaskom u tuđu domenu djelovanja.

Na kraju, još jednom naglašavamo da KK Zadar nije dobio nikakav službeni poziv, kako za sudjelovanje igrača na utakmici, tako ni za bilo koga iz kluba da bude gost. Svim sudionicima spektakla želimo nezaboravan dan, a Draženu Petroviću odajemo počast svaki dan, navodeći ga kao primjer sportaša koji je svojom kvalitetom momčadima u kojima je igrao donosio rezultat, navijačima užitak praćenja košarke, dok je suigrače dizao na višu razinu košarkaške izvedbe. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!