Ostali sportovi

Novi poraz hrvatskih odbojkaša u kvalifikacijama za EP

HINA, Petar Jenjić • subota, 24.08.2024.
Novi poraz hrvatskih odbojkaša u kvalifikacijama za EP
Foto: HINA

Hrvatski odbojkaši upisali su drugi poraz u susretu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Danas je s 3:0 u setovima bolja bila Estonija...

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u svom je drugom nastupu u skupini D kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu 2026. godine pretrpjela i drugi poraz, ovoga puta na gostovanju kod Estonije u Tallinnu gdje su domaćini bili uvjerljivi s 3:0 (25-16, 25-19, 25-22).

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je vrlo loše počinjala prva dva seta te su domaćini vrlo brzo stizali do nedostižne prednosti. U prvom setu bilo je i više od deset poena prednosti za Estoniju te je set završio s 25-16.

U drugom setu Estonija je povela s 5:0 i Hrvatska se više nije uspjela niti u jednom trenutku približiti na manje od četiri poena zaostatka. Tek je treći set bio nešto izjednačeniji, Hrvatska je držala rezultatski priključak do 18:18, ali onda je Estonija osvojila četiri poena zaredom i stekla odlučujuću prednost.

Marko Sedlaček i Petar Visić su s po deset poena bili najefikasniji kod Hrvatske, dok su Mart Tammearu sa 17 i Renee Teppan s 15 poena predvodili Estoniju.

Ovim porazom Hrvatska je svoje izglede za plasman na EP koji će se održati u Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Rumunjskoj svela na minimum. Prije tri dana je izgubila u Osijeku od Izralea s 2:3 pa je sada zadnja u skupini s jednim bodom, dok je na vrhu Estonija sa šest bodova, a Izrael je drugi s dva.

Plasman na EP izborit će pobjednik skupine te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija, a Hrvatska će svoja preostala dva dvoboja odigrati u kolovozu sljedeće godine. test

Kvalifikacije za EP:
Estonija - Hrvatska 3:0 (25-16, 25-19, 25-22)

FOTO: HINA/ ik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!