Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice došle na korak do plasmana na Europsko prvenstvo

HINA, Petar Jenjić • subota, 24.08.2024.
Hrvatske odbojkašice došle na korak do plasmana na Europsko prvenstvo
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Do nove pobjede u tri seta stigla je hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija koja je danas u Osijeku bila bolja od reprezentacije Rumunjske...

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u svom je drugom nastupu u skupini G kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu 2026. godine upisala i drugu maksimalnu pobjedu, ovoga puta na domaćem terenu u Osijeku protiv Rumunjske s 3:0 (25-19, 25-14, 25-22).

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon nešto lošijeg ulaska u utakmicu, Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata sredinom prvog seta kojega je riješila u svoju korist s 25:19.

U drugom setu je Hrvatska bila u potpunoj kontroli od početka, da bi u trećem Rumunjke najduže ostale u rezultatskom priključku. Čak su gošće i povele s 21:20, ali Hrvatska je osvojila pet od zadnjih šest poena za maksimalnu pobjedu.

Josipa Marković s 13 i Martina Šamadan s 12 poena predvodile su Hrvatsku, dok je Diana Andrea Ariton postigla 12 poena za Rumunjsku.

Kako je prije tjedan dana Hrvatska svladala i Kosovo, naše odbojkašice praktički su osigurale plasman na EP koji će se igrati u: Azerbajdžanu, Češkoj, Švedskoj i Turskoj, jer su na vrhu skupine sa šest bodova, a plasman na EP izborit će sedam pobjednika skupina te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Rumunjska i Kosovo su i dalje bez bodova nakon odigrane po jedne utakmice. Hrvatska će preostala dva susreta u skupini, na svom terenu protiv Kosova te u gostima kod Rumunjske, odigrati u kolovozu 2025. godine. test

Kvalifikacije za EP:
Hrvatska - Rumunjska 3:0 (25-19, 25-14, 25-22)

FOTO: CEV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!