SuperSport HNL, 4. kolo, 24.08.2024, 20:30 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Ante Terzić (Split), Vice Vidović (Split), Ivan Starčević (Bjelovar)
Dinamo
Dinamo
Sandro Kulenović 6', 57'
2:1(1:0) Gorica
Jurica Pršir 90'+1'
Gorica

Kulenović ne prestaje zabijati, Modri u šarenom sastavu svladali i Goricu

Branimir Korać • subota, 24.08.2024.
Kulenović ne prestaje zabijati, Modri u šarenom sastavu svladali i Goricu
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Dinamo je upisao pobjedu protiv Gorice, slavio je s 2:1 u susretu u kojem je ponovno golgeterski raspoložen bio Sandro Kulenović, strijelac oba pogotka.

Sergej Jakirović očekivano je dosta promiješao momčad razmišljajući i o dvoboju protiv Qarabaga koji odlučuje o ulasku u glavnu rundu Lige prvaka.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Promjena postave, omogućila je i Gorici da bude opasna, zaprijeti i stvori prilike, ali Dinamo je pokazao da je i ovakav vrlo jak te je odmah došao do vodstva i olakšao si život.

Već u šestoj minuti Dinamo je stigao do vodstva, sjajno je centrirao s lijeve strane Marko Rog, idealno za Sandra Kulenovića koji je nastavio svoj sjajni golgeterski niz, glavom je poslao loptu u mrežu.

Unatoč primljenom golu, Goričani nisu potonuli već su pokušali uzvratiti. Imali su neke izgledne situacije, ali rezultat se nije mijenjao.

U 11. minuti imali su indirekt koji nije iskorišten, zatim je i Kapulica opasno pucao s 12-13 metara, pa je Kolar izbio pred Nevistića, no ostalo je 1:0.

Uslijedilo je i nekoliko opasnih pokušaja Dinama, najbliže pogotku bili su Cordoba čiji je udarac u bliži kut obranio Radošević te Rog koji je lijepo ciljao s ruba kaznenog prostora, ali malo pokraj vratnice.

Za kraj prvog dijela još je jednom zaprijetila Gorica, ovaj put preko Ndockyta, dobro je zamislio i pucao prema suprotnom kutu, ali lopta prolazi pokraj vratnice.

U drugom dijelu nije se čekalo na novi Dinamov pogodak. U 57. minuti Cordoba je napravio veliki posao, lakoćom je dobio duel s Mikanovićem i onda savršeno proigrao Kulenovića koji u ovoj formi takve prilike ne propušta.

Dinamo je nastavio pritiskati i nizati prilike, treći gol je visio u zraku.

Posebno željan pogotka bio je Cordoba koji je imao nekoliko opasnih situacija, u jednoj je sjajno reagirao Krizmanić koji je u posljednji trenutak izbio loptu s gol linije.

Na ulasku u sudačku nadoknadu Gorica je ipak smanjila zaostatak, Šlogar je ubacio za Pršira koji iz prve skreće loptu u mrežu.

Ostalo je na tome, Modri su slavili s 2:1, ostali su stopostotni i u dobrom raspoloženju putuju za Baku. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!