Tenis

Do Clevelanda je imala jednu WTA pobjedu, a sada uzela naslov

HINA, Petar Jenjić • subota, 24.08.2024.
Do Clevelanda je imala jednu WTA pobjedu, a sada uzela naslov

Iako je do WTA turnira u Clevelandu imala samo jednu pobjedu na toj razini u cijeloj karijeri, McCartney Kessler osvojila je naslov u spomenutom gradu nakon što je u finalu napravila preokret protiv Beatriz Haddad Maije...

Američka 25-godišnja tenisačica McCartney Kessler u subotu je osvojila svoj prvi WTA naslov pobijedivši u finalu turnira u Clevelandu prvu nositeljicu, Brazilku Beatriz Haddad Maiju (WTA - 23.) s 1:6, 6:1, 7:5.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kessler je na početku ove sezone na turnir u Aucklandu debitirala u glavnom ždrijebu jednog WTA turnira, a u glavni ždrijeb u Clevelandu ušla je s pozivnicom organizatora.

Prošlu godinu je završila na 231. mjestu pojedinačne WTA ljestvice, da bi finalnom pobjedom u Clevelandu ušla među 70 najboljih tenisačica svijeta i došla do 63. pozicije.

Događanja u prvom setu nipošto nisu ukazivala na ovakav rasplet, jer je 28-godišnja Brazilka za 28 minuta osvojila prvu dionicu meča sa 6:1. Potom je i napravila break u prvom gemu drugog seta. No, uslijedio je preokret.

Kessler je nanizala šest gemova i odvela meč u treći set, u kojem je ponovno Haddad Maia bila ta koja je prva došla do 'breaka' i povela 3:1. No, Amerikanka se još jednom vratila i kod 5:5 oduzela servis prvoj nositeljici.

Servis za prvi WTA naslov u karijeri zaključila je bez izgubljenog poena i došla do najvećeg trofeja u karijeri, iako je do ovog turnira na WTA Touru imala samo jednu pobjedu (1-6).

Za pobjedu u Clevelandu McCartney Kessler je osvojila 250 bodova i novčanu nagradu od 35 250 američkih dolara. Haddad Maia je osvojila 163 boda i 20 830 USD. test

WTA Cleveland, finale:
McCartney Kessler - Beatriz Haddad Maia 1:6, 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!