Nogomet

Rijeka mislima u Ljubljani, Osijek želi okrenuti sreću na svoju stranu

Branimir Korać • nedjelja, 25.08.2024.
Rijeka mislima u Ljubljani, Osijek želi okrenuti sreću na svoju stranu
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

U utakmici kola SuperSport HNL-a sastaju se Osijek i Rijeka. Osječani su loše krenuli i još traže prvu pobjedu, a Riječanima ovaj susret dolazi između dva važna europska dvoboja...

Osijek je daleko od pozicija na kojima gas žele vidjeti navijači, ali i čelnici kluba. Uoči ovog susreta pred novinare je izašao i sportski direktor Jose Boto koji je pokušao opravdati prvenstveno poteze na tržištu, a sukus svega je da je Osijek previše uzdrman odlaskom Ramona Miereza.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim s Ramonom ili bez njega, Osijek mora pobijediti kod kuće Šibenik ili eliminirati Ziru, to su podbačaji za koje nema opravdanja, a oba imaju veliki utjecaj na ono u kakvom se stanju momčad trenutno nalazi.

Iz Europe su Osječani eliminirani, u prvenstvu su u prva tri kola osvojili ukupno tek jedan bod i to u prošlom kolu u gostima kod Gorice. Još uvijek čekaju na prvu pobjedu, više nemaju europskih obaveza i samim time nemaju niti izgovora za loše rezultate u prvenstvu.

Sada im u goste dolazi Rijeka, Rijeka koja za razliku od Osijeka ima još posla u Europi, tu je itekako na životu, a pokazala je da se uz Europu može gurati i u domaćem prvenstvu.

U četvrtak su Riječani imali težak dvoboj protiv Olimpije u prvoj utakmici play-off Konferencijske lige, a u četvrtak je čeka uzvrat u Ljubljani. Utakmica je to koja će odrediti sezonu Riječana i Radomir Đalović već je najavio kako će napraviti određene promjene u postavi.

Promjena će tako biti, ali definitivno ne previše jer nemaju niti Riječani baš tako širok kadar da bi Đalović mogao bez posljedica miksati i promijeniti 7-8 igrača. Neki će tako potpuno odmarati, neki će igrati po poluvrijeme, važna je Olimpija, ali važan je i Osijek.

Što su rekli

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Svjesni smo da nas čeka vrlo teška utakmica koja donosi određenu vrijednost za cijelu našu momčad i nadamo se da ćemo moći oploditi sve što smo radili u pripremi ovoga susreta. Mislim da smo igrali dobro u onom ritmu kojega smo do sada imali i da smo dobro izgledali. Sada imamo priliku raditi više, a završetkom prijelaznog roka momčad će dobiti svoj konačni identitet. Vjerujem u dečke, mislim da nitko više od igrača na terenu nije osjetio taj dojam sportske nepravde koju smo svi vidjeli. Oni su najviše svjesni da smo na dobrom putu. No, bilo je stvari koje su nam nedostajale i sada nam je to jedan od najvećih motiva da stalno rastemo kao momčad."

Radomir Đalović, trener Rijeke: "Utakmica u Osijeku dolazi poslije teške utakmice za moje igrače. Momčad Osijeka smo pratili, gledali sve njihove utakmice. Mladi su, željni dokazivanja, dobro trče… Sigurno zaslužuju više bodova od onih koje trenutno imaju, u nekim utakmicama im je nedostajalo i sreće. Mi ćemo vidjeti koga ćemo imati na raspolaganju, umor je prisutan, neke igrače ćemo promijeniti, neki će igrati 45 minuta tako da ćemo raspodijeliti minutažu kako bismo istovremeno odgovorili izazovu utakmice, ali i sačuvali neke igrače za Olimpiju. To ne znači da nam je utakmica u Osijeku manje bitna, baš naprotiv, napravit ćemo sve da ostvarimo dobar rezultat."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 20:45

Sudac: Ante Čulina (Zagreb)

Nedostaju

Osijek: Guedes (ozljeda)

Rijeka: Goda, Kitin (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone susreli su se četiri puta, a domaćini su slavili tri puta. Jedini susret u kojem domaćin nije odnio pobjedu bio je onaj na Opus Areni koji je završio bez pogodaka.

Prognoza

Osječani su više fokusirani na ovaj dvoboj i to im je prednost, ali nisu pokazali previše u dosadašnjem dijelu sezone. Moglo bi biti svega u ovom susretu. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!