Nogomet

Istra je olako padala protiv Dinama i Rijeke, Hajduk će također pokušati iskoristiti te oscilacije

Branimir Korać • nedjelja, 25.08.2024.
Istra je olako padala protiv Dinama i Rijeke, Hajduk će također pokušati iskoristiti te oscilacije
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

U dva od tri susreta ove sezone, Istra je olako pala i bilježila uvjerljive poraze. Sada joj u goste dolazi Hajduk koji još ne zna za poraz unatoč neuvjerljivim igrama...

Zanimljivo bi moglo danas biti na Aldu Drosini gdje Istra 1961 dočekuje Hajduk. Istra pod vodstvom Paola Tramezzanija igra agresivno i dosta otvoreno, nekada za to bude i kažnjena, ali ne prilagode se svi protivnici baš najbolje i znaju imati problema.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo i Rijeka znali su iskoristiti prostore koje je Istra ostavljala i uvjerljivo su slavili i jedni i drugi. Hajduk bi po renomeu također trebao onda do glatke pobjede, ali Hajduk unatoč tome što skuplja bodove, ničim nije impresionirao, a osim toga Istra mu je znala stvarati probleme.

Pulska momčad ima najlošiju gol razliku u ligi, vrlo loših 2:10 nakon samo tri odigrane utakmice. Izgubila je Istra s 5:0 od Dinama te s 4:0 od Rijeke dok je Goricu u jedinom domaćem dvoboju dosad svladala s 2:1.

Tijekom ljeta bilo je promjena u momčadi i novi igrači se još uvijek uklapaju u sustav Paola Tramezzanija. Trebat će vremena, kao što će trebati i Gattusu na drugoj strani da posloži Hajdukovu igru prema naprijed na pravi način.

Splićani su imali trenutaka kada su izgledali dobro, agresivno i kao da znaju što rade, ali isto tako bilo je i onih potpuno drugačijih trenutaka u kojima Hajduk izgleda nemoćno i bezidejno.

Najgore što se može dogoditi je kada protivnik to osjeti, osjeti nemoć i da je favorit ranjiv pa počne on stvarati probleme. Istra na Drosini igra bolje nego u gostima i svakako predstavlja opasnost za Splićane.

Što su rekli

Paolo Tramezzani, trener Istre 1961: "Što se Hajduka tiče, znate da je ta momčad u mom srcu, tamo sam imao predivno iskustvo i bit će lijepo igrati protiv njih. Igra ekipa protiv ekipe, Istra 1961 protiv Hajduka, a ne Paolo protiv Rina. Očekujem od svojih igrača da igraju onako kako uvijek igraju, sa srcem i da daju sve što imaju za tu utakmicu. Vjerujem u svoje dečke."

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Istra je ozbiljna ekipa koja igra na čovjeka, barem su tako igrali zadnje utakmice. Agresivna je i moramo biti spremni na njen način igre. Trener Tramezzani je jedan od rijetkih s kojima se još uvijek čujem, obojica smo radili u Sionu. Dobro radi, mentalitet mu je bitan po pitanju njegove igre. Jako je znatiželjan, s njim se često čujem. Znam njegove trenerske ideje. Najviše ćemo se pripremiti s početnom postavom, ali moramo biti na 100 posto i u glavi i u nogama."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pula, Aldo Drosina, 18:15

Sudac: Tihomir Pejin

Nedostaju

Istra 1961: -

Hajduk: Sanyang, Sigur, Šarlija, Kalik, Moufi, Žaper, Durdov (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone Hajduk je dva puta svladao Istru, ali i upisao je jedan poraz (0:1 na Poljudu) te remi u Puli 1:1.

Prognoza

Kvaliteta je na strani Hajduka, ali s obzirom na formu, baš sve je otvoreno u ovom susretu. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!