Tenis

Vekić: 'Teško je nadmašiti srebro s Olimpijskih igara, ali možda moje najbolje vrijeme tek dolazi'

Branimir Korać • nedjelja, 25.08.2024.
Vekić: 'Teško je nadmašiti srebro s Olimpijskih igara, ali možda moje najbolje vrijeme tek dolazi'
Foto: Damir Senčar/HINA

Donna Vekić jedna je od najvećih teniskih priča posljednjih mjeseci. Od problematične forme, ozljeda pa do polufinala Wimbledona gdje je bila na milimetar do finala te srebro na Olimpijskim igrama. Donna puna samopouzdanja i sjajno raspoložena dolazi na US Open...

Donna Vekić u intervjuu za Tennis.com prisjetila se i Olimpijskih igara u Parizu otkud je doputovala u SAD i sa sobom ponijela srebrno olimpijsko odličje koje je na sigurnom, u hotelskom sefu u New Yorku.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imala sam bolove u ruci, na dan kada smo putovali za Pariz bila sam na antibioticima... Uz sve to bila sam jako nervozna jer sam imala osjećaj da cijela Hrvatska gleda."

Olimpijske igre došle su nedugo nakon Wimbledona gdje je Donna došla do polufinala i bila vrlo blizu prolasku u finale. Taj poraz od Jasmine Paolini jako ju je uzdrmao.

"Kada sam se vratila u Hrvatsku iz Londona, toliko ljudi mi je prišlo i čestitalo mi, a ja sam isprva mislila zašto mi čestitate, trebali biste reći da vam je žao. Mnogi su mi rekli da su gledali tenis prvi put od odlaska Gorana Ivaniševića. Puno mi je značilo da su gledali mene i ženski tenis."

U Parizu je znala prije polufinala da je Iga Swiatek izgubila i poraz protiv Anne Karoline Schmiedlove nije dolazio u obzir.

"Kada sam vidjela da je Iga izgubila i da ako izgubim od Schmiedlove za broncu ću morati igrati sutradan u 14 sati i to protiv Swiatek, nije dolazilo u obzir da izgubim meč. Kunem se da tijekom cijelog meča u polufinalu nisam znala niti kako se zovem. Bila sam samo fokusirana na svaku lopticu. I onda kod 5:0 i 40:0 znala sam da ne mogu izgubiti, ali pogledala sam svoju ruku, a ona se tresla. Bilo je jako stresno, ali nakon toga najljepši trenutak u mom životu."

Donna je sada još motiviranija i vjeruje kako može do dobrih rezultata i u budućnosti.

"Sada kada imam medalju, osjećam da sam uspjela, čak i da ništa više ne osvojim, nema problema. Ali to me samo još više motivira, medalja i polufinale Wimbledona, to mi je pokazalo da mogu. Teško je nadmašiti srebro s Olimpijskih igara, ali imamo Grand Slamova ispred sebe, možda moje vrijeme tek dolazi." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!