SuperSport HNL, 4. kolo, 25.08.2024, 18:15 h, Aldo Drosina
Suci: Tihomir Pejin, Bojan Zobenica, Ivan Janić; 4. sudac: Patrik Kolarić
Istra 1961
Istra 1961
Marcel Heister 1'
1:1(1:0) Hajduk
Marko Livaja 60'
Hajduk

Majkić odlično branio, podjela bodova na Aldo Drosini!

Petar Jenjić • nedjelja, 25.08.2024.
Majkić odlično branio, podjela bodova na Aldo Drosini!
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Četvrta utakmica četvrtog kola SuperSport HNL-a odigrana je na Aldo Drosini gdje su snage odmjerili Istra 1961 i Hajduk. Dvoboj je završio rezultatom 1:1, a igrač susreta definitivno je bio sjajni vratar domaćih Lovro Majkić..

Ni u drugoj gostujućoj prvenstvenoj utakmici ove sezone, Hajduk nije uspio pobijediti. Dvoboj na Aldo Drosini protiv Istre 1961 završio je rezultatom 1:1, a gosti mogu za puno više toga žaliti jer su opet bili itekako neprecizni u završnici, odnosno vratar domaćih sjajno je branio.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tek što je krenula utakmica, Istra je došla do prednosti. Ivan Ćalušić je proigrao Marela Heistera koji je udarcem iskosa s deset metara matirao Ivana Lučića. Šok za goste odmah na početku kojima je trebalo vremena za konsolidaciju.

Hajduk je u razmaku od 9. do 11. minute opasno prijetio. Prvo je pucao Rokas Pukštas nakon kombinacije s Aleksandrom Trajkovskim, nakon toga je na povratnoj lopti su ruba 16 metara bio Šimun Hrgović, ali i taj udarac obranio je Lovro Majkić. Nakon toga je i Emir Sahiti u istoj akciji pucao dva puta, no vratar Istre sve je to "skinuo".

Odlična sekvenca Salima Lawala na drugoj strani. Prvo je udarac iz velike daljine otišao iznad gola, a nakon toga pretrčao veći dio terena, došao do Hajdukovog kaznenog prostora i pucao u vanjski dio mreže. Bilo je to u 18. i 23. minuti pa je uslijedio nešto mirniji period.

U 36. minuti dobar dribling i udarac Pukštasa, ali obranio je Majkić. Na odbijancu, na rubu kaznenog prostora je Hrgović koji je dobro pucao, ali još jednom vratar Istre skinuo je tu loptu. Do kraja poluvremena nije bilo šansi.

Prva ozbiljnija situacija u drugom poluvremenu, poslije točno sat vremena igre, značila je i gol Hajduka. Kao i protiv Varaždina, Šimun Hrgović je ubacio, a Marko Livaja glavom skrenuo loptu u mrežu. Na sljedeću šansu čekalo se do 76. minute. Dobra polukontra Hajduka, Dario Melnjak odigrava povratnu za Anthonyja Kalika koji je pucao s ruba 16, ali Majkić je obranio.

U petoj minuti sudačke nadoknade Pukštas je spustio za Kalika, ali težak promašaj u obećavajućoj poziciji veznjaka Hajduka. To je bilo sve od šansi na utakmici. test

SuperSport HNL, 4. kolo:
Istra 1961 - Hajduk 1:1

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!