Tenis

Donna Vekić otvara US Open protiv neugodne kvalifikantice

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.08.2024.
Donna Vekić otvara US Open protiv neugodne kvalifikantice
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić danas igra svoj meč prvog kola US Opena. Protivnica će joj biti Australka Kimberly Birrell koja je do glavnog turnira stigla zahvaljujući tri pobjede u kvalifikacijama...

Pred vrata nam je stigao i posljednji Grand Slam sezone, US Open, koji danas kreće sa svojim glavnim turnirom. Odmah na samom otvaranju pratit ćemo dvoboj Donne Vekić koja će na terenu broj 12 igrati prvi meč dana protiv Kimberly Birrell. Dvoboj iz Flushing Meadows-Corona Parka u New Yorku kreće od 17 sati po hrvatskom vremenu.

Igraj na Vekić - Birrell na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon osvajanja srebra na Olimpijskim igrama u Parizu, Vekić se počela pripremati za američku turneju gdje je, prije dolaska u New York, odigrala samo jedan meč. Na startu turnira u Cincinnatiju dobila je prvi set protiv Ashlyn Krueger sa 7.5, ali je preostala dva izgubila sa 7:6, 6:2 i nakon gotovo tri sata igre zaključila nastup.

Donna definitivno igra u jako dobroj formi posljednjih mjeseci, a prije finala u Parizu, igrala je finale u Bad Homburgu, kao i polufinale Wimbledona. Prelazak s travnate na zemljanu podlogu pokazala nije je pokolebao u ostvarenju dobrih rezultata, a sada ćemo vidjeti kako će proći potpuna tranzicija na tvrdu.

Vekić (WTA 24.) na US Openu ima šarolike rezultate, tu je igrala svoje prvo četvrtfinale Grand Slama 2019. godine kada je izgubila od Švicarke Belinde Benčić u dva seta. Sljedeće godine došla je do trećeg kola, da bi na posljednja tri izdanja ispadala već u prvim kolima. Vrijeme je da se taj negativan niz promijeni.

Protiv Birrell igrala je samo jednom do sada u karijeri, a bilo je to na Australian Openu 2019. godine. Tada je, nakon jednog sata i 57 minuta igre, do pobjede stigla australska tenisačica koja je bila bolja sa 6:4, 4:6, 6:1. To joj je do danas ostao najbolji nastup na Grand Slam turnirima uopće, a nakon toga dva puta ispadala je prvim kolima US Opena i jednom Roland-Garrosa.

Australska tenisačica, trenutno 147. na WTA ljestvici, glavni turnir izborila je prolaskom kvalifikacija. Najduže se na terenu zadržala u prvom kolu, gotovo tri sata, protiv Robin Montgomery gdje je slavila sa 7:6, 4:6, 6:2. Nakon toga je sa 6:4, 6:4 bila bolja od Veronike Erjavec, a u trećoj rundi s dva puta po 6:3 od Juliete Pareje.

Što su rekli

Donna Vekić, hrvatska tenisačica: "Sada kada imam medalju, osjećam da sam uspjela, čak i da ništa više ne osvojim, nema problema. Ali to me samo još više motivira, medalja i polufinale Wimbledona, to mi je pokazalo da mogu. Teško je nadmašiti srebro s Olimpijskih igara, ali imamo Grand Slamova ispred sebe, možda moje vrijeme tek dolazi."

Mjesto, vrijeme

Flushing Meadows-Corona Park, Queens, New York

17 sati po hrvatskom vremenu

Forma

Krueger - Vekić 5:7, 7:6, 6:2
Zheng - Vekić 6:2, 6:3
Vekić - Schmiedlova 6:4, 6:0
Vekić - Kostjuk 6:4, 2:6, 7:6 (8)
Vekić - Gauff 7:6, 6:2

Birrell - Pareja 6:3, 6:3
Birrell - Erjavec 6:4, 6:4
Birrell - Montgomery 7:6, 4:6, 6:2
Watson - Birrell 6:3 6:2
Paquet - Birrell 6:3, 6:3

Zadnji susret

U drugom kolu Australian Opena 2019. godine, Birrell je slavila u tri seta, bilo je 6:4, 4:6, 6:1.

Prognoza

Hrvatska tenisačica danas je u ulozi favoritkinje i to bi trebala opravdati, ali ipak očekujemo veći broj gemova. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!