Vodeni sportovi

Posada Mataran 24 obranila svjetski naslov!

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.08.2024.
Posada Mataran 24 obranila svjetski naslov!
Foto: HINA

Do novog naslova svjetskog prvaka u klasi Melges 24 stigla je hrvatska posada Mataran 24 iz jedriličarskog kluba Trogir. Natjecanje se održavalo na regatnom polju podno legendarnog mosta Golden Gate...

Posada Mataran 24 iz jedriličarskog kluba Trogir, koju su sačinjavali: Ante Botica, Ivo Matić, Mario Škrlj, Damir Civadelić i Boris Bakotić, obranila je naslov svjetskog prvaka u Corinthian diviziji (neprofesionalne posade) na upravo završenom Svjetskom prvenstvu za klasu Melges 24 u San Franciscu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao jedini hrvatski predstavnik na SP-u održanom na regatnom polju podno legendarnog mosta Golden Gate, Mataran 24 je u konkurenciji 31 posade najsjajnije odličje osvojio sa 111 bodova u 12 održanih jedrenja ispred dvije američke posade – Looper i Average, koje su imale 154 i 174 boda. U ukupnoj konkurenciji hrvatski su jedriličari zauzeli 13. mjesto.

Posada Mataran 24 specijalizirala se za velike rezultate. Na Europskom prvenstvu 2022. u Genovi, Trogirani su postali prvaci u Corinthian diviziji i srebrni u ukupnoj konkurenciji, a 2023. godine su u Middelfartu osvojili svjetski naslov među Corinthianima i broncu u ukupnom redoslijedu.

S ukupno pet osvojenih medalja na posljednja tri velika natjecanja (EP i SP) Mataran 24 je najuspješnija svjetska posada u klasi Melges 24 u proteklih nekoliko godina.

Europsko zlato posada Matarana 24 imat će priliku braniti na domaćem terenu. Već za mjesec dana, od 27. rujna do 4. listopada, najbolji jedriličari u klasi Melges 24 stižu u Split gdje je na rasporedu Europsko prvenstvo.

Melges 24 jedna je od najpopularnijih svjetskih "one design" klasa, a Hrvatska trenutačno ima drugu najbrojniju svjetsku flotu ovih jedrilica. Na regatama CRO Melges 24 Cupa jedre bivši i sadašnji hrvatski olimpijci, ali i brojne amaterske posade koje uživaju u vrhunskom jedrenju. test

FOTO: HINA/ IM24CA/Zerogradinord/ tm

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!