Nogomet

Salzburg na svom travnjaku završava posao protiv Kijevljana u borbi za Ligu prvaka

Branimir Korać • utorak, 27.08.2024.
Salzburg na svom travnjaku završava posao protiv Kijevljana u borbi za Ligu prvaka
Foto: EPA

Danas su na rasporedu susreti play-offa Lige prvaka, saznat ćemo još tri kluba koja će se boriti za ulazak u elitu. Prolaz sanjaju Salzburg i Dynamo Kijev...

Salzburg je vrlo blizu prolazu u Ligu prvaka, u play-offu igra protiv kijevskog Dynama kojeg je svladao u prvom susretu u gostima s 2:0 i sada traži potvrdu prolaza na svom travnjaku.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako imaju lijepu prednost, Austrijanci nisu ništa prepuštali slučaju i iako su u prvenstvu trebali igrati kod kuće protiv skromnog Hartberga, tur u utakmicu odgodili i potpuno su se podredili prolazu u Ligu prvaka i uzvratnom dvoboju protiv Kijevljana.

I Dynamo je također tijekom vikenda pauzirao i sve misli su mu usmjerene prema uzvratnom dvoboju protiv Salzburga. Čeka ga jako težak posao, ali u klubu se nadaju kako to ipak neće biti nemoguća misija.

Dynamo je kao domaćin igrao u poljskom Lublinu, međutim nije se dobro proveo. Salzburg je slavio s 2:0 golovima Dorgelesa Nenea u 29. minuti te Mauritsa Kjaergaarda koji je u 50. minuti realizirao kazneni udarac za austrijsku momčad.

Ono što za Salzburg nije bilo dobro u tom dvoboju je ozljeda Alekse Terzića koji je sredinom prvog dijela napustio igru, a među pozitivne stvari svakako ćemo uvrstiti debi Olivera Lukića, 17-godišnjeg mladog hrvatskog internacionalca.

Kijevljani su imali velika očekivanja, ali nisu ih ispunili. Rat u domovini kod njih jako ostavlja traga, tek su dva stranca u momčadi i to ne takve kvalitete da bi bili starteri pa je tako Dynamo za razliku od Salzburga krenuo s 11 domaćih igrača. Salzburg je primjerice imao samo jednog Austrijanca u prvih 11 te još dvojicu na klupi i to rezervne vratare.

Što su rekli

Pepijn Lijnders, trener Salzburga: "Ovo je posebna utakmica, idealan trenutak da pokažemo svijetu tko smo. Naš plan igre neće se mijenjati, želimo napadati, želimo dominirati i biti opasno. Ključ našeg dobrog presinga je dobra igra posljednje linije. Ona je jako napredovala i odmah nam je sve lakše."

Oleksandr Šovkovskij, trener Dynama: "Nisam zadovoljan kako smo odradili prvu utakmicu, ali niti sa sudačkim odlukama iz tog susreta. Nismo zaboravili prekršaj nad Jarmolenku koji je sigurno bio i ako to nije kazneni udarac, u najmanju ruku je prekršaj na 16 metara. Imali smo dosta prilika, ali gleda se rezultat, a ne broj promašaja. Još nije sve gotovo, ali bit će teško."

Mjesto, vrijeme, sudac

Salzburg, Red Bull Arena, 21:00

Sudac: Halil Umut Meler (Turska)

Nedostaju

Salzburg: Bobby Clark, Fernando, Daouda Guindo, Takumu Kawamura, Kamir Konate, Leandro Morgalla, Aleksa Terzić (ozljede)

Dynamo Kijev: Vitali Bujalskij, Maksim Djačuk, Volodimir Šepelev (ozljede)

Prošli dvoboj

Prvi dvoboj u Lublinu okončan je pobjedom Salzburga s 2:0.

Prognoza

Salzburg je nadomak prolaza. U prvom susretu upisao je pobjedu i ima lijepu prednost koju bi trebao potvrditi na svom travnjaku. test

FOTO: EPA/Wojtek Jargilo

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Bodo/Glimt2:1Crvena zvezda
Dinamo3:0Qarabağ
Lille2:0Slavia Prag
Young Boys3:2Galatasaray
Dynamo Kijev0:2Salzburg
Malmö0:2Sparta Prag
Midtjylland1:1Slovan Bratislava
Salzburg-:-Dynamo Kijev
Galatasaray-:-Young Boys
Sparta Prag-:-Malmö

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Bodo/Glimt2:1Crvena zvezda
Dinamo3:0Qarabağ
Lille2:0Slavia Prag
Young Boys3:2Galatasaray
Dynamo Kijev0:2Salzburg
Malmö0:2Sparta Prag
Midtjylland1:1Slovan Bratislava
Salzburg-:-Dynamo Kijev
Galatasaray-:-Young Boys
Sparta Prag-:-Malmö

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!