Ostali sportovi

Dvojica olimpijskih pobjednika na 110 s preponama dolaze na Hanžek

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 27.08.2024.
Dvojica olimpijskih pobjednika na 110 s preponama dolaze na Hanžek
Foto: Damir Senčar/HINA

Startna lista Memorijalne utrke Boris Hanžeković na 110 metara prepone uvijek je prepuna osvajača olimpijskih i svjetskih odličja, pa će tako biti i ove godine.

Štoviše, na 74. Boris Hanžeković memorijalu gledat ćemo na stadionu Mladosti 8. rujna dvojicu olimpijskih pobjednika i čak četvoricu preponaša koji su u karijeri trčali brže od 13 sekundi!

Sjajnu startnu listu predvodi olimpijski pobjednik iz Tokija i aktualni svjetski doprvak Hansle Parchment, inače prošlogodišnji pobjednik Memorijalne utrke, čiji je najbolji rezultat 12.93. Još bolji osobni rekord ima olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira i svjetski prvak iz 2017. godine Omar McLeod, koji je s 12.90 i rekorder Jamajke.

Treći Jamajčanin u utrci bit će Rasheed Broadbell. Njegov osobni rekord je 12.94, no čak i bolja preporuka od rekorda mu je to što je osvojio brončanu medalju na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, kao i to što je prije pet dana na mitingu Dijamantne lige u Lausannei pobijedio aktualnog svjetskog i olimpijskog prvaka Granta Hollowaya i tako mu nanio jedini ovogodišnji poraz.

Brže od 13 sekundi trčao je i finalist posljednjeg Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara Freddie Crittenden, koji je na američkim olimpijskim kvalifikacijama u lipnju trčao 12.93. Treba svakako spomenuti i petoplasiranog iz olimpijskog finala u Parizu, Rachida Muratakea, čiji je osobni rekord sjajnih 13.04, a ove je godine trčao 13.07.

Uz ovakvu startnu listu svakako treba spomenuti da rekord Boris Hanžeković memorijala na 110 metara prepone s 12.98 već 25 godina drži Mark Creartest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!