Tenis

Izbornik potvrdio: Mektić i Pavić igrat će u paru protiv Litve

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 27.08.2024.
Izbornik potvrdio: Mektić i Pavić igrat će u paru protiv Litve
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Do početka susreta Hrvatske i Litve u Prvoj skupini Davis Cupa u Varaždinu ostalo je nešto manje od dva tjedna i uskoro će izbornici oba sastava objaviti popis igrača...

U Gradskoj dvorani, odnosno Areni Varaždin, igrat će se u petak i subotu 13. i 14. rujna, a pobjednik će se plasirati u najviši rang ovog natjecanja za 2025. godinu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Velimir Zovko, izbornik hrvatske reprezentacije, već sad je potvrdio da će u paru za naš sastav igrati Nikola Mektić i Mate Pavić, odnosno osvajači zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. u konkurenciji muških parova.

Iako na turnirima više ne igraju zajedno, njih su dvojica u mnogo navrata pokazali koliko su dobar par i nema sumnje da će biti jak adut u Varaždinu. I jedan i drugi mogu se pohvaliti da su bili broj 1 na ATP listi igrača parova, i jedan i drugi su osvajači Grand Slam turnira, a kad su igrali zajedno ostvarili su nekoliko vrhunskih rezultata.

Osim osvajanja tokijskog zlata bili su, među ostalim, pobjednici Wimbledona, u četiri navrata osvajači naslova na turnirima iz serije Masters 1000, a zajedničkim snagama došli su do još jednog finala Wimbledona, te završnice na ATP Finalsu.

U Davis Cupu su do sada zajedno odigrali osam mečeva, uz omjer pobjeda i poraza 6:2. Meč parova u Varaždinu bit će na rasporedu u subotu s početkom u 14 sati, a nakon njega su predviđena još dva pojedinačna meča. Prvog dana, u petak, program će početi u 17 sati, a igrat će se dva pojedinačna meča. I za petak i za subotu cijena ulaznice je pet eura, a moguća je i kupovina kompleta za deset eura.

Rok za prijavu momčadi je u utorak 3. rujna, kad će Velimir Zovko i Šarunas Kulnys objaviti na koje igrače računaju u Varaždinu. Bit će to prvi okršaj ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!