Košarka

Luka Dončić dolazi u Arenu na Memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 27.08.2024.
Luka Dončić dolazi u Arenu na Memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića
Foto: Pixsell

Jedan od najpopularnijih i najboljih košarkaša današnjice, slovenski reprezentativac Luka Dončić dolazi u Arenu Zagreb na Memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića. Spektakl će se održati u četvrtak 5. rujna, a zagrebačka Arena gotovo je mjesecima rasprodana.

Luka Dončić igra za Dallas Mavericks, a bio je u najboljoj petorki NBA lige čak tri godine zaredom, od 2021. do 2023. godine. 2019. godine proglašen je najboljim novakom NBA lige. Prije odlaska u NBA igrao je u Real Madridu za čiju je seniorsku ekipu zaigrao sa 16 godina i time postao najmlađi igrač u povijesti Reala kojem je to uspjelo, a 2018. godine bio je najkorisniji igrač Eurolige. Luka uvijek ističe koliki mu je uzor bio Dražen Petrović te koliko cijeni njegovo košarkaško nasljeđe. U nekoliko se navrata i susreo s obitelji Petrović, a svoj dres iz Reala te Dallasa poklonio je Muzejsko – memorijalnom centru Dražen Petrović.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Areni Zagreb gledatelje očekuju brojne atrakcije tijekom utakmice koju će igrati hrvatska košarkaška reprezentacija i selekcija Europe. Pravi moćni alat i velika atrakcija na sportskim terenima – stakleni pod, po prvi će puta u Hrvatskoj uživo biti viđeno u Areni. Čak 30 tona opreme u Zagreb dolazi u sedam šlepera. Da bi se 400 m2 terena postavilo potrebna su dva dana i 20 ljudi u timu.

Stakleni košarkaški teren je teren sa staklenim podom koji koristi diode koje emitiraju svjetlost (LED) za prikaz linija terena i druge grafike. Tijekom utakmice, vizualni efekti prikazani na terenu uključuju promijene dizajna i boja, reprize uživo, statistiku igre u stvarnom vremenu, animacije praćenja igrača na temelju gdje se nalazi u terenu, imerzivne animacije koje slijede ključne igre i trenutke te mnoge druge atraktivnosti.

Memorijalna utakmica igra se 60 godina nakon što je u Šibeniku rođen jedan od najpoznatijih svjetskih košarkaških virtuoza Dražen Petrović. Danas, generacije i generacije ljubitelja sporta žive Draženov duh i odaju počast sportskom velikanu. Osim sportskog aspekta, ova utakmica ima i kulturnu vrijednost jer slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića. Pokrovitelj ovog događaja je Vlada Republike Hrvatske, a održava se uz podršku Hrvatskog košarkaškog saveza i partnera. test

FOTO: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!