Automoto

Sargeant razočarao, Argentinac umjesto njega u bolidu Williamsa do kraja sezone

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.08.2024.
Sargeant razočarao, Argentinac umjesto njega u bolidu Williamsa do kraja sezone
Foto: EPA

Argentinski 21-godišnji vozač Franco Colapinto do kraja sezone će zamijeniti 23-godišnjeg Amerikanca Logana Sargeanta za upravljačem Williamsa na utrkama Svjetskog prvenstva formule 1.

Sargeant je u prvih 14 utrka ove sezone ostao bez Top 10 plasmana. Na Velikoj nagradi Velike Britanije osvojio je 11. mjesto.

Igraj na Formulu 1 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zamjena vozača usred sezone nije odluka koju smo donijeli olako, ali vjerujemo da to daje najbolju priliku Williamsu da se natječe za bodove tijekom ostatka sezone", rekao je šef momčadi James Vowles.

"Ovo je nesumnjivo nevjerojatno teško za Logana, koji je dao sve od sebe tijekom svog vremena s Williamsom, i želimo mu zahvaliti za sav njegov naporan rad i pozitivan stav", dodao je Vowles.

Sargeant je imao 36 nastupa za Williams u posljednje dvije sezone. Na Velikoj nagradi SAD-a 2023. postao je prvi američki vozač koji je osvojio bod u formuli 1 nakon Michaela Andrettija koji je to učinio 30 godina prije.

"Logan je i dalje talentiran vozač i mi ćemo ga podržati da nastavi svoju karijeru", rekao je Vowles.

"Znam da Franco ima veliku brzinu i ogroman potencijal, i veselimo se vidjeti što može učiniti u Formuli 1."

Colapinto će biti momčadski kolega Alexa Albona za posljednjih devet utrka u ovoj sezoni, počevši od nedjeljne Velike nagrade Italije.

"Čast mi je debitirati u formuli 1 za Williams, to je ostvarenje snova. Momčad ima tako nevjerojatnu povijest i misiju da se vrati u prvi plan, a ja jedva čekam biti dio toga", rekao je Colapintotest

FOTO: EPA/SHAWN THEW

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!