Nogomet

Preminuo urugvajski nogometaš koji se srušio na terenu za vrijeme utakmice Copa Libertadoresa

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.08.2024.
Preminuo urugvajski nogometaš koji se srušio na terenu za vrijeme utakmice Copa Libertadoresa
Foto: Kristijan Komarica

Tužna vijest dolazi iz Urugvaja. 27-godišnji nogometaš Nacionala Juan Izquierdo, preminuo je u bolnici...

Urugvajski nogometaš 27-godišnji Juan Izquierdo, koji se srušio na terenu za vrijeme utakmice Copa Libertadoresa prošli tjedan zbog problema sa srcem, umro je u bolnici.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"S najdubljom tugom i šokom u našim srcima Club Nacional objavljuje smrt našeg voljenog igrača Juana Izquierda", napisao je urugvajski Nacional na X.

Izquierdo je bio u bolnici otkako je kolabirao na utakmici između Nacionala i brazilskog Sao Paula 22. kolovoza. On se srušio u 84. minuti, a da nije došao u kontakt s drugim igračem. Odveden je s terena vozilom hitne pomoći prije nego što je zbrinut na odjelu intenzivne njege bolnice Albert Einstein.

Bolnica je priopćila da je Izquierdo umro od posljedica moždane smrti nakon kardiopulmonalnog zastoja povezanog sa srčanom aritmijom.

"Južnoamerički nogomet je u žalosti", rekao je Alejandro Dominguez, predsjednik upravnog tijela južnoameričkog nogometa CONMEBOL.

Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues rekao je da će se minutom šutnje odati počast na svakoj utakmici koju savez organizira u srijedu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!