Tenis

Evans do velikog preokreta u najdužem meču u povijesti US Opena

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.08.2024.
Evans do velikog preokreta u najdužem meču u povijesti US Opena
Foto: EPA

Sjajan meč na startu US Opena odigrali su Daniel Evans i Karen Hačanov, upisali su se u povijesne knjige, a Evans je slavio nakon više od pet i pol sati borbe...

Britanac Daniel Evans (ATP-184.) i Rus Karen Hačanov (ATP-22.) odigrali su u utorak najdulji meč u povijesti US Opena, a nakon pet sati i 35 minuta igre slavio je britanski tenisač sa 6:7(6), 7:6(2), 7:6 (4), 4:6, 6:4.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

ATP je na društvenoj mreži X čestitao 34-godišnjem Britancu na pobjedi "u najdužem meču u povijesti US Opena".

Nakon što su prva tri seta odlučena u tie breaku, a četvrtog je dobio Hačanov, Evans je u zadnjem setu gubio 0:4 prije nego što je preokrenuo osvojivši posljednjih šest gemova ovog maratonskog susreta.

Prijašnji rekord US Opena datira iz 1992. godine kada je u polufinalu Šveđanin Stefan Edberg slavio protiv Amerikanca Michaela Changa nakon pet sati i 26 minuta.

Carlos Alcaraz i Jannik Sinner 2022. su se približili tom rekordu igrajući u četvrtfinalu susret koji je trajao pet sati i 15 minuta, a pobjedu je tada ostvario Alcaraz.

Najduži Grand Slam meč u povijesti odigran je u Wimbledonu 2010. godine između Francuza Nicolasa Mahuta i Amerikanca Johna Isnera, a američki je tenisač na kraju slavio poslije 11 sati i pet minuta igre uz zadnji set koji je završio rezultatom 70:68 u njegovu korist. Nakon toga su svi veliki turniri, najkasnije do 2022., uveli super tie-break (prvi do 10 poena) u slučaju izjednačenja 6:6 u zadnjem setu. test

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!