Ostali sportovi

Oko dva milijuna ulaznica zasad prodano za Paraolimpijske igre

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.08.2024.
Oko dva milijuna ulaznica zasad prodano za Paraolimpijske igre
Foto: EPA

Uoči otvaranja Paraolimpijskih igara u Parizu, koje je na rasporedu u srijedu, prodano je oko dva milijuna ulaznica, objavio je prvi čovjek Organizacijskog odbora Tony Estanguet.

Do sada smo prodali oko dva milijuna ulaznica. Imamo stadione koji će biti puni, najavio je Estanguet na konferenciji za novinare.

"Još uvijek je dostupno oko 500.000 ulaznica za mnoge sportove, stoga nemojte oklijevati iskoristiti priliku," dodao je.

U prodaju su puštene i nove ulaznice za najtraženija mjesta, poput Grand Palaisa, stadiona ispred Eiffelovog toranja, Les invalidesa, Chateaua de Versailles, koje do sada nisu bile dostupne u prodaji.

Među gledateljima će na stadionima biti i "200.000 školaraca", kako bi se "kapitalizirao početak školske godine" koja kreće u ponedjeljak, 2. rujna, precizirao je Tony Estanguet.

"To je također način da se pošalje poruka ovoj dobnoj skupini, promjena pogleda također ovisi o ovoj generaciji," istaknuo je.

Svečano otvorenje Paraolimpijskih igara je večeras u Parizu.

Na POI će sudjelovati oko 4.400 sportaša iz 168 nacionalnih paraolimpijskih odbora, uključujući tim izbjeglica, kao i debitante Eritreju, Kosovo i Kiribate.

Nastupit će i 22 hrvatska parasportaša u šest sportova. test

FOTO: EPA/Teresa Suarez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!