Nogomet

Pet utakmica suspenzije za Darwina Nuneza, oštre kazne za još četiri važna Urugvajca

Branimir Korać, HINA • srijeda, 28.08.2024.
Pet utakmica suspenzije za Darwina Nuneza, oštre kazne za još četiri važna Urugvajca
Foto: EPA

Krovno tijelo južnoameričkog nogometa CONMEBOL oštro je kaznio urugvajske reprezentativce koji su sudjelovali u neredima s navijačima Kolumbije nakon 0:1 poraza u polufinalu ovogodišnje Copa Americe u Charlotteu, a najtežu kaznu dobio je napadač Darwin Nunez.

Nunez je kažnjen zabranom nastupa na čak pet sljedećih službenih utakmica, s četiri utakmice zabrane nastupa kažnjen je Rodrigo Bentancur, dok su sa po tri utakmice neigranja kažnjeni Ronald Araujo, Jose Maria Gimenez i Mathias Olivera.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Usto su igrači kažnjeni i financijski, Nunez sa 20,000 dolara, Bentancur sa 16,000 dolara, a Araujo, Olivera i Gimenez sa po 12,000 dolara, dok je Urugvajski nogometni savez kažnjen sa 20,000 dolara.

Kapetan Urugvaja Gimenez tvrdio je kako su igrači skočili na ogradu kako bi zaštitili svoje obitelji.

Sve navedene kazne igrači će morati odslužiti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u kojima će Urugvaj u rujnu igrati protiv Paragvaja u Montevideu i Venezuele u Maturin, dok ga u listopadu očekuju susreti protiv Perua u gostima i Ekvadora na domaćem terenu, a u studenom domaća utakmica protiv Kolumbije doma i Brazila u gostima.

Nakon trećine odigranih kvalifikacija, odnosno šest od 18 kola, Urugvaj se nalazi na drugom mjestu ljestvice sa 13 bodova, dva manje od vodeće Argentine, ali i osam više od sedmog Paragvaja koji se nalazi na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije. test

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!