Tenis

Donna Vekić uspješno odradila i drugo kolo US Opena

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2024.
Donna Vekić uspješno odradila i drugo kolo US Opena
Foto: Damir Senčar/HINA

Donna Vekić upisala je pobjedu i u drugom kolu US Opena bez izgubljenog seta. Hrvatska tenisačica slavila je protiv Belgijke Greet Minnen...

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 24.) plasirala se u treće kolo US Opena, gdje je u dvoboju drugog kola pobijedila Belgijsku Greet Minnen (WTA - 70.) sa 7:5, 6:1 za 80 minuta igre.

Igraj na US Open na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Aktualna olimpijska doprvakinja je ovom pobjedom po četvrti put došla najmanje do trećeg kola na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni, nakon što je prekinula niz od tri uzastopna ispadanja u 1. kolu US Opena.

Osječanka je uzvratila Minnen za ovogodišnji poraz na travi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, gdje su odigrale prvi službeni međusobni dvoboj.

U prvom setu meča na terenu 12 u Nacionalnom teniskom centru Billie Jean King, tenisačice su sigurno držale svoje servise do rezultata 5:5, da bi u 11. gemu Vekić iskoristila priliku koju joj je ponudila suparnica s tri uzastopne pogreške te neobranjivim forhendom došla do breaka. U sljedećem gemu je najbolja hrvatska tenisačica osvojila prvu dionicu meča.

Donna je niz nastavila i u drugom setu, koji je otvorila breakom te povela 2-0. nakon što je izvukla 15-40 na svom početnom udarcu, što su bile jedine dvije prilike za break koje je Belgijka imala.

Minnen je uspjela zadržati servis i osvojiti treći gem, ali to joj je bio posljednji u kojem je bila ravnopravna. Nizom od četiri gema Vekić je zaključila dvoboj i plasirala se dalje.

Vekić je protiv Minnen spasila obje break lopte i iskoristila četiri od pet prilika za oduzimanje servisa suparnici. Osvojila je 83% poena kad bi pogodila prvi servis i 55% poena na drugom servisu.

Donnina sljedeća suparnica, 22-godišnja Amerikanka Peyton Stearns (WTA - 47.), prošle je godine u New Yorku došla do osmine finala, a ove je u drugom kolu iznenadila 12. nositeljicu, Ruskinju Dariju Kasatkinu i svladala ju sa 6:1, 7:6 (3).

Meč Vekić - Stearns na rasporedu će biti u petak, a to će im biti prvi službeni međusobni dvoboj. test

US Open, 2. kolo:
Donna Vekić - Greet Minnen 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!