Nogomet

Maribor hvata zaostatak protiv Šveđana za plasman u Konferencijsku ligu

Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2024.
Maribor hvata zaostatak protiv Šveđana za plasman u Konferencijsku ligu

Nogometaši Maribora večeras pred svojim navijačima igraju uzvratni susret četvrtog pretkola Konferencijske lige protiv Djurgardena. Šveđani su u prvom dvoboju slavili s 1:0 i na Ljudskom vrtu brane prednost...

Do nastupa u Konferencijskoj ligi večeras pokušava doći još jedan slovenski klub. Maribor će na svom Ljudskom vrtu pokušati nadoknaditi zaostatak protiv švedskog Djurgardena i izboriti Konferencijsku ligu. Dvoboj počinje u 20:15 sati, a prvi sudac dvoboja je Manfredas Lukjančuka iz Litve.

Igraj na Maribor - Djurgarden na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva utakmica odigrana je proteklog četvrtka u Švedskoj gdje je domaćin stigao do minimalne 1:0 pobjede. Jedini pogodak na susretu postigao je Tokmac Chol Nguen u 69. minuti susreta, a gosti su u završnici ostali i s igračem manje. Izravan crveni karton dobio je Sven Karič i on će sigurno propustiti današnju dvoboj.

Slovenski klub traži svoje prve skupine nekog europskog natjecanja još od sezone 2017/18. kada je u Ligi prvaka bio zadnju u skupini s Liverpoolom, Sevillom i Spartak Moskvom, upisavši tri remija i tri poraza. Neće biti lako nadoknaditi prednost, ali Slovenci se uzdaju u prednost domaćeg terena.

U drugom pretkolu Konferencijske lige igrao je protiv Universitatea Craiove i prošao tijesno dalje s ukupnih 4:3. Još dramatičnije bilo je u trećem pretkolu kada je Vojvodina bila tvrd protivnik kojeg je slovenski klub izbacio tek nakon izvođenja penala. Prije prve utakmice Maribor je remizirao u gostima kod Radomlja (1:1), a istim rezultatom odigrao je i derbi slovenskog prvenstva protiv Olimpije.

Djurgarden se želi vratiti u skupine Konferencijske lige prvi put nakon pretprošle sezone kada je igrao osminu finala iste i ispao s visokih 5:0 od Lech Poznana. Na startu europskog puta, u drugom pretkolu, igrao je protiv Niedercorna iz Luksemburga i izbacio ga s ukupnih 3:1, dok je u trećem njegov protiv bio finski Ilves koji je poražen s ukupnih 4:2.

Prije prvog dvoboja protiv Maribora izgubio je kod kuće od AIK-a s 0:2, a prije dolaska u Sloveniju upisao je vrijednu gostujuću pobjedu kod Sirius od 0:1, a jedini gol zabio je Patric Aslund. Nakon 19 odigranih utakmica ima 39 bodova, šest manje od vodećeg Malmoa koji ima i jedno odigrano kolo više. U stopu ga, s trećeg mjesta, prati Hammarby.

Što su rekli

Pijus Širvys, igrač Maribora: "Imam pozitivna očekivanja, vrlo sam motiviran, kao i svi. Imamo važnu utakmicu pred nama, kako za klub, tako i za svakog igrača. Želimo osigurati prolazak dalje pred našim navijačima, potpuno smo fokusirani i spremni na borbu za pobjedu. Ova će utakmica biti potpuno drugačija, novo je poglavlje ispred nas, igramo pred svojim navijačima i jedva čekam igrati ponovno u toj atmosferi."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Ljudski vrt, Maribor, 20:15

Sudac: Manfredas Lukjančukas (Litva)

Nedostaju

Maribor: Karič (suspenzija)

Djurgarden: (-)

Zadnji susret

Djurgarden je na domaćem terenu proteklog tjedna došao do minimalne pobjede od 1:0.

Prognoza

Šveđani su u nešto boljoj natjecateljskoj formi, imaju prednost iz prve utakmice i samim time večeras bi trebali potvrditi prolazak dalje. test

Konferencijska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Noah3:0Ružomberok
Vitória Guimarães3:0Zrinjski
Rijeka1:1Olimpija Ljubljana
Basaksehir2:0St. Patrick's
Gent1:0Partizan
Olimpija Ljubljana-:-Rijeka
-:-
Maribor-:-Djurgården

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Konferencijska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Noah3:0Ružomberok
Vitória Guimarães3:0Zrinjski
Rijeka1:1Olimpija Ljubljana
Basaksehir2:0St. Patrick's
Gent1:0Partizan
Olimpija Ljubljana-:-Rijeka
-:-
Maribor-:-Djurgården

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!