Nogomet

Chelsea traži potvrdu prolaska dalje protiv osvajača švicarskog kupa

Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2024.
Chelsea traži potvrdu prolaska dalje protiv osvajača švicarskog kupa
Foto: EPA

Za plasman u Konferencijsku ligu bori se Chelsea koji u četvrtom pretkolu igra protiv švicarskog Servetta. Prvi dvoboj otišao je na stranu engleskog kluba koji se u uzvratu nada potvrdi prolaska dalje...

Nogometaši Chelseaja večeras će gostovati kod švicarskog Servettea u uzvratnom dvoboju četvrtog pretkola Konferencijske lige i pokušati izboriti prvu europsku jesen u ovom natjecanju. Dvoboj na Stade de Geneve pred 28 tisuća gledatelja počinje od 20:30 sati, a prvi sudac dvoboja je Marco Di Bello iz Italije.

Igraj na Servette - Chelsea na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je prošle sezone igrao skupine Europske lige, a zatim i knock-out fazu Konferencijske, Servette se želi vratiti u europsku jesen, ali protiv ekipe kao što je Chelsea, to će biti izrazito teško, posebno nakon odigrane prve utakmice na Stamford Bridgeu prije tjedan dana.

Poslije prvog poluvremena nije bilo golova u Londonu, a onda su gosti skrivili kazneni udarac u 50. minuti kojeg je sigurno realizirao Christoph Nkunku. Pobjedu engleske momčadi svojim je pogotkom potvrdio Noni Madueke u 76. i osigurao nešto mirniji uzvrat, ali ne i potpuno jer je 2:0 zaostatak itekako nadoknadiv.

Aktualni osvajač švicarskog kupa, u novu europsku sezonu krenuo je u pretkolu Europske lige gdje je ispao od Brage. Iako je na gostovanju u Portugalu završilo bez pogodaka, Portugalci su uzvratu slavili s 2:1. U prvenstvu je odigrao pet utakmica te osvojio samo devet bodova, dok je uoči Chelseaja glatko prošao niželigaša Bernexa u 1/32 finalu kupa.

S druge strane, to je Chelseaju bila prva europska utakmica ove sezone. Nakon što je prošlu zaključio na šestom mjestu Premiershipa, izborio je prvi put svoje mjesto u ovom natjecanju. Nakon osvajanja dvije Lige prvaka i dvije Europske lige, vidjet ćemo koliko će motiva imati i u ovom.

Na otvaranju nove sezone Premiershipa izgubio je na domaćem terenu od Chelseaja (0:2), ali je prije puta u Švicarsku napravio pravu golijadu na Molineaxu protiv Wolverhamptona. Nakon prvog poluvremena već je bilo 2:2, a Bluesi su u drugih 45 minuta postigli čak četiri gola. Tri je pogotka zabio Madueke, a sva tri puta asistirao mu je Cole Palmer, u razmaku od 49. do 63. minute.

Trener Chelseaja Enzo Maresca potvrdio je da na raspolaganju neće imati četiri igrača, ali da nema novih ozbiljnijih ozljeda. Izvan kadra su: Romeo Lavia, Reece James, Pedro Neto i Malo Gusto. Prva dvojica već duže vrijeme, a druga dvojica zbog prevencije. Kod domaćih Victory Beniangba još ima problema s ozljedom mišića i ne bi trebao konkurirati večeras.

Dodajmo i to da bi igračima veliki problem mogla stvoriti loša situacija s travnjakom koji je zaražen gljivicama, ali utakmica se ipak mora odigrati.

Što su rekli

Enzo Maresca, trener Chelseaja: "Bit će teška utakmica, nemam nikakve sumnje u to. Nećemo stvarati prevelik osjećaj zadovoljstva nakon jedne ili dvije pobjede u nizu. Trebamo biti spremni na sve, moramo biti motivirani 100 posto. Cilj je ostvariti dobar rezultat i ići u Konferencijsku ligu, ali očekujem da nam neće biti lagano. U ovakvom dvomeču pobijedite kod kuće pa očekujete da je skoro pa sve gotovo, ali nije, posebno na ovakvom terenu."

Mjesto, vrijeme, suci

Stade de Geneve, Ženeva, 20:30

Sudac: Marco Di Bello (Italija)

Nedostaju

Servette: Beniangba (ozljeda)

Chelsea: Lavia, James, Neto, Gusto (ozljede)

Zadnji susret

U prvom susretu Chelsea je na Stamford Bridgeu došao do pobjede rezultatom 2:0.

Prognoza

Ne bi večeras trebalo biti prevelikih iznenađenja, iako bi obje ekipe trebale postići barem po jedan pogodak. test

FOTO: EPA/DAVID CLIFF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!