Tenis

Đere predao Đokoviću u trećem setu, Musetti slavio nakon drame

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2024.
Đere predao Đokoviću u trećem setu, Musetti slavio nakon drame
Foto: EPA

Novak Đoković izborio je treće kolo US Opena nakon što mu je Laslo Đere predao u trećem setu. Treći srpski predstavnik Miomir Kecmanović bio je na korak do pobjede protiv Lorenza Musettija, ali Talijan je ipak slavio...

Aktualni olimpijski pobjednik Novak Đoković i na US Openu je nastavio svoj pobjednički niz započet u Parizu, a do trećeg kola u New Yorku je stigao kad mu je Laslo Đere predao meč zbog ozljede pri Đokovićevom vodstvu 6:4, 6:4, 2:0.

Igraj na US Open na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako se to iz rezultata ne može vidjeti, Đere je u dvoboju dvojice srpskih predstavnika prilično namučio Đokovića, zadržao ga na terenu dva sata i 16 minuta, a da se krajem drugog seta nije ozlijedio, tko zna u kojem bi smjeru otišao ovaj meč.

Đere je u prvom setu bio potpuno ravnopravan suparnik Đokoviću koji se mučio s teškim vremenskim uvjetima i lošim servisom. Izrazito sparno vrijeme pod zatvorenim krovom Arthur Ashe stadiona, u početku dvoboja je više problema pričinjavalo Đokoviću. No, najtrofejniji tenisač na Grand Slam turnirima svih vremena je uspio sve to nadvladati i breakom u desetom gemu osvojiti set.

Đere je u drugom setu prvi došao do breaka, a kod vodstva 4:2 imao je i 15:40. No, 29-godišnjak je u tom trenutku osjetio bolove u trbušnom zidu iznad lijevog kuka, propustio je obje prilike za još jedan break i već u sljedećem gemu izgubio prednost.

Kod Đokovićevog vodstva 5:4 je dobio i liječničku pomoć, ali ona nije donijela željeni rezultat. Još je jednom izgubio servis, time i drugi set, a kad je Đoković osvojio i prva dva gema u trećem setu, Đere je odlučio da je bolje predati meč.

Đokovićev sljedeći suparnik je Australac Alexei Popyrin koji je lakoćom svladao Španjolca Pedra Martineza sa 6:2, 6:4, 6:0, a sredinom kolovoza je u Montrealu osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov.

Đoković u New Yorku brani naslov, a od prošlogodišnjeg trijumfa, četvrtog na US Openu, pokušava doći do 25. trofeja na Grand Slam turnirima, čime bi prestigao i Australku Margaret Court te postao apsolutni rekorder po broju pojedinačnih naslova na četiri najveća teniska turnira.

Jedan od najdramatičnijih dvoboja cijelog dana odigrali su Lorenzo Musetti i Miomir Kecmanović. Srpski predstavnik je gubio 2-1 u setovima, uspio izboriti peti set i kod vodstva 5:4 imao dvije meč-lopte na servis Talijana. Musetti je to izvukao, u sljedećem, dugačkom gemu došao do breaka, a potom i odservirao za konačnih 3:6, 6:4, 6:4, 2:6, 7:5.

Musettija u borbi za njegov prvi plasman u osminu finala US Opena čeka Amerikanac Brandon Nakashima, koji je prošao prva dva kola bez izgubljenog seta protiv Danca Holgera Runea i Francuza Arthura Cazauxatest

US Open, 2. kolo:
Novak Đoković - Laslo Đere 6:4, 6:4, 2:0
Lorenzo Musetti - Miomir Kecmanović 3:6, 6:4, 6:4, 2:6, 7:5

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!