Ostali sportovi

Olimpijska doprvakinja stiže na Hanžekovićev memorijal

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2024.
Olimpijska doprvakinja stiže na Hanžekovićev memorijal

Pred nama je novo izdanje Hanžekvićevog memorijala, a na njemu će nastupiti i olimpijska doprvakinja na 100 metara prepone, Cyrena Samba-Mayela. Čak pet preponašica koje će nastupiti u Zagrebu trčale su brže od 12.50...

Olimpijska doprvakinja Cyréna Samba-Mayela predvodi nikad jaču startnu listu na 100 metara prepone na Boris Hanžeković memorijalu, objavili su u četvrtak organizatori.

Igraj na US Open na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Još nikad na Boris Hanžeković memorijalu nije u istoj utrci nastupilo čak pet preponašica koje su u karijeri trčale brže od 12.50, što će biti slučaj ove godine.

Posebnu pozornost privlači aktualna olimpijska doprvakinja i europska prvakinja Samba-Mayela, s osobnim rekordom 12.31. Još brže od nje je ove godine trčala finalistica Olimpijskih igara u Parizu Ackera Nugent, čijih je 12.28 deveti rezultat svih vremena u ovoj disciplini.

Svjetska doprvakinja iz 2022. godine Britany Anderson ima osobni rekord 12.31, a Tonea Marshall 12.36, koliko je trčala u finalu američkih olimpijskih kvalifikacija. Brža od 12.50 je i Devynne Charlton (12.44), koja je k tome i aktualna svjetska prvakinja i svjetska rekorderka na 60 metara prepone.

U takvoj konkurenciji priliku za dobar rezultat tražit će i hrvatske najbolje preponašice Mia Wild i Ivana Lončarek. Rekord mitinga od prošle godine s 12.47 drži olimpijska pobjednica iz Tokija Jasmine Camacho-Quinntest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!