Nogomet

PAOK i Ajax uvjerljivim pobjedama ostali u Europskoj ligi

Branimir Korać • petak, 30.08.2024.
PAOK i Ajax uvjerljivim pobjedama ostali u Europskoj ligi
Foto: EPA

Nakon uzvratnih susreta play-offa Europske lige dobili smo potpunu sliku sudionika ovog natjecanja, ali i Konferencijske lige...

U borbi za Europsku ligu PAOK je imao jednostavan posao. Shamrock Roversi nisu mu bili dostojan protivnik i Grci su slavili s 4:0 u prvom susretu pa 2:0 i u Irskoj. Magomed Ozdoev i Kiril Despodov bili su strijelci za PAOK u čijim je redovima Dominik Kotarski odradio svih 90 minuta.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Problema nije bilo za Ajax koji je već u prvoj utakmici u Poljskoj visoko slavio s 4:1 protiv Jagiellonije, a onda je i u uzvratu upisao 3:0 pobjedu. Kian Fitz-Jim pogodio je za vodstvo u uzvratu, a onda su u drugom dijelu Kenneth Taylor i Brian Brobbey dovršili posao. Josip Šutalo odradio je cijelu utakmicu.

TSC iz Bačke Topole kojeg vodi Dean Klafurić visoko je poražen s 1:5 kod kuće protiv Maccabija iz Tel Aviva. Izraelci su s ukupnih 8:1 prošli dalje, a u ovom susretu već u 12. minuti vodili su s 3:0 golovima Henry Addo (dva) i Tyresea Asantea. U drugom dijelu Dor Turgeman i Ido Shahar odveli su Izraelce na 5:0 dok je Vieljeux Mboungou u sudačkoj nadoknadi samo smanjio na 5:1. Luka Capan već u devetoj minuti napustio je igru kod domaćina zbog ozljede, a zamijenio ga je Vukašin Krstić.

Vrlo zanimljivo bilo je u Beču gdje je Rapid hvatao zaostatak iz prvog susreta protiv Brage. Braga je slavila s 2:1, a Bečani su kao domaćini vrlo brzo došli do vodstva autogolom Brighta Arrey-Mbija, a odmah na početku drugog dijela na 2:0 podiže Isak Jansson. Braga se vratila iz kaznenog udarca preko Amanija El Ouazzanija, a u 70. minuti Ricardo Horta baca domaće navijače u očaj i poravnava na 2:2 što odvodi Bragu u Europsku ligu. Dion Drena Beljo odigrao je svih 90 minuta kod domaćina.

Borac iz Banja Luke u raspucavanju s 11 metara ostao je bez Europske lige. Protiv Ferencvarosa je poveo u produžetku golom Barta Meijersa, ali u 111. minuti Barnabas Varga poravnava s 11 metara. Odluka je pala u raspucavanju gdje su Mađari bili uspješniji. Dino Skorup u domaćem sastavu igrao je do 85. minute kada je ušao Zoran Kvržić.

FCSB je u posljednjim trenucima regularnog dijela stigao do pobjede i prolaza protiv LASK-a. Slavio je s 1:0 pogotkom Dariusa Olarua. Marin Ljubičić odigrao je cijelu utakmicu za austrijsku momčad. test

Europska liga, play-off:
Shamrock Rovers - PAOK 0:2 (0:4)
Ajax - Jagiellonia 3:0 (4:1)
TSC Bačka Topola - Maccabi Tel Aviv 1:5 (0:3)
Rapid - Braga 2:2 (1:2)
Hearts - Viktoria Plzen 0:1 (0:1)
Elfsborg - Molde 4:2 penali, 0:1 (1:0)
Borac Banja Luka - Ferencvaros 2:3 penali, 1:1 (0:0)
APOEL - RFS 2:4 penali, 2:1 (1:2)
Bešiktaš - Lugano 5:1 (3:3)
Anderlecht - Dinamo Minsk 1:0 (1:0)
FCSB - LASK 1:0 (1:1)
Petrocub - Ludogorec 1:2 (0:4)

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!