Ostali sportovi

Mečić sedma u finalu na 400 slobodno, parastolnotenisačice u četvrtfinalu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 30.08.2024.
Mečić sedma u finalu na 400 slobodno, parastolnotenisačice u četvrtfinalu
Foto: Daniel Kasap/HINA

Mlada hrvatska plivačica Emma Mečić (17) osvojila je sedmo mjesto u finalu utrke na 400 metara slobodno na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Mečić je u jutrošnjim kvalifikacijama zauzela četvrto mjesto s rezultatom 4:53.07, a u finalu je plivala 4:50.45 osvojivši sedmo mjesto.

Mlada 17-godišnja hrvatska plivačica je u travnju na EP-u u Funchalu osvojila zlato s rezultatom 4:45.38, a da je u Parizu plivala na razini osobnog rekorda osvojila bi broncu.

Naime, treća je bila Talijanka Vittoria Bianco s rezultatom 4:47.55.

U neizvjesnoj borbi zlato je osvojila mađarska plivačica Zsofia Konkoly (4:39.78) ispred Australke Lakeishe Patterson (4:40.14).

Prije tri godine u Tokiju sjajna Australka, koja je do sada osvojila osam paraolimpijskih medalja je slavila ispred Konkoly, no 22-godišnja Mađarica je sada uzvratila tri godine starijoj Australki.

"Ovo su moje prve paraolimpijske igre, ali nisam zadovoljna rezultatom, niti plasmanom," kazala je 17-godišnja djevojka koja živi i trenira u Losoneu u švicarskom kantonu Ticino, ali nastupa pod hrvatskom zastavom.

Mečić je dobro krenula, na prvih 100 metara je držala treće mjesto, na polovici staze je bila četvrta, no potom je uslijedio pad.

"Atmosfera na plivalištu je bila sjajna, nikada nisam plivala pred toliko gledatelja. U kvalifikacijama mi je bilo lakše plivati, nije bila takva buka i navijanje," kazala je Mečić koja je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru senzacionalno osvojila srebrnu medalju u istoj disciplini.

Ispred nje su još tri nastupa u Parizu, 100 slobodno, 100 leđno i 200 mješovito.

Prvo dana POI u Parizu u konkurenciji parova WD10 nastupile su i Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić pobijedivši tajlandski par Wijittru Jaion i Panwas Sringam s 3:2 u setovima.

Tajlanđanke su dobile prvi set 11:8, drugi 12:10, no potom je uslijedio veliki obrat. Hrvatski par je nanizao tri seta (11:6, 11:9, 11:9) za pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Anđela je zajedno s Helenom Dretar Karić osvojila ekipno srebro na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru (2016), te broncu u Tokiju (2020). U Parizu su pravila nešto drugačija, pa nema ekipnog natjecanje, već singl i parovi i odmah se igra na ispadanje.

Pobjedom su startali i parastolnotenisači Borna Zohil i Mirjana Lučić porazivši u kategoriji mješovitih parova XD17 Nijemce Thomasa Raua i Julianu Wolf s 3:0 (11:8, 11:2, 13:11).

Startali su i reprezentativci boccie.

Davor Komar je uvjerljivo s 10:1 pobijedio Slovaka Martina Streharsykog u skupini B kategorije BC4, dok je Dora Bašić u svojoj skupini kategorije BC1 porazila Tunižanku Mahu Aounallah s 19:0.

Anamaria Arambašić je natjecanje u A skupini BC 4 kategorije otvorila porazom od Grkinje Chrysi Morfi Metzou s 4:5. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!