Ostali sportovi

Sjajni Roko Farkaš s novim hrvatskim juniorskim rekordom dominirao na SP-u U-20 u atletici

Mihaela Bradovski • petak, 30.08.2024.
Sjajni Roko Farkaš s novim hrvatskim juniorskim rekordom dominirao na SP-u U-20 u atletici
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Nakon što je Jana Koščak opravdala status prve favoritkinje u finalu sedmoboja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici te Hrvatskoj donijela zlatno odličje, sjajni su bili i Roko Farkaš u skoku u dalj te Mia Wild na 100 metara s preponama...

Hrvatska već ima jedno zlatno odličje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici koje se održava u Limi, osvojila ga je Jana Koščak u sedmoboju, a ako Roko Farkaš ponovi ono što je napravio u kvalifikacijama, teško će mu ga itko uzeti.

Farkaš je odletio na dalekih 8.15 i tako postavio novi hrvatski juniorski rekord u skoku u dalj, a u Limu je stigao sa 7.72 i svoj osobni rekord popravio je za nevjerojatnih 43 centimetra. Dosadašnji hrvatski juniorski rekord bio je 7.93, a držao ga je Lahor Marinović još iz 1986. godine.

8.15 nitko osim Farkaša nema u nogama, još su samo dvojica dosad u karijeri preskočila osam metara, najbliže Farkašu Južnoafrikanac Temoso Masikane 8.06.

Inače, najbolji junior svijeta Mattia Furlani, inače i svjetski rekorder s 8.38, nije u Limi.

Sjajan rezultat ostvarila je i Mia Wild koja je s drugim rezultatom polufinala prošla u finale na 100 s preponama. Wild je istrčala 13.24 i bila najbrža u svojoj polufinalnoj skupini, a ima još prostora za napredak jer je ove sezone već trčala 13.10.

Najbrža u kvalifikacijama bila je Jamajčanka Kerrica Hill koja je istrčala 13.00 i prva je favoritkinja za zlato. Hill je ove sezone išla i ispod 12.80, a samo su ona i Kubanka Jocelyn Loreta Echazabal ove godine brže trčale od Mie Wild.

Spomenimo i kako je u kvalifikacijama na 200 metara trčala Lara Jurčić, ali ona nije dohvatila polufinale, istrčala je 24.31, 40 stotinki sporije od njenog najboljeg vremena s kojim bi prošla u polufinale. Ovako je završila na 27. mjestu u konkurenciji 45 atletičarki. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!