Ostali sportovi

Borna Zohil i Mirjana Lučić u četvrtfinalu mješovitih parova na Paraolimpijskim igrama

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 30.08.2024.
Borna Zohil i Mirjana Lučić u četvrtfinalu mješovitih parova na Paraolimpijskim igrama
Foto: EPA

Hrvatski parastolnotenisači Borna Zohil i Mirjana Lučić izborili su plasman u četvrtfinale mješovitih parova kategorije XD17 na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Zohil i Lučić su u susretu osmine finala porazili Australce Nathana Pellissiera i Li Na Lei sa 3:2 (12:10, 9:11, 11:6, 8:11, 11:9).

Bila je to njihova druga pobjeda nakon što su u prvom kolu pobijedili Nijemce Thomasa Raua i Julianu Wolf s 3:0 (11:8, 11:2, 13:11).

U četvrtfinalu, koje je na rasporedu u petak, igrat će protiv trećih nositelja Kineza Weinana Penga i Guiyan Xionga.

Podsjetimo, četvrtfinale su izborile i Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić u konkurenciji parova WD10 nakon što su u prvom kolu porazile tajlandski par Wijittru Jaion i Panwas Sringam sa 3:2 u setovima.

Tajlanđanke su dobile prvi set 11:8, drugi 12:10, no potom je uslijedio veliki obrat. Hrvatski par je nanizao tri seta (11:6, 11:9, 11:9) za pobjedu i plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će u petak u jutarnjem programu igrati protiv Kineskinja Jiamin Pan i Xiaodan Gu.

Anđela je zajedno s Helenom Dretar Karić osvojila ekipno srebro na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru (2016), te broncu u Tokiju (2020). U Parizu su pravila nešto drugačija, pa nema ekipnog natjecanje, već singl i parovi i odmah se igra na ispadanje. test

FOTO: EPA/Mohammed Badra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!