Ostali sportovi

Kinezi kobni za hrvatske stolnoteniske parove na Paraolimpijskim igrama

Sportnet, Branimir Korać • petak, 30.08.2024.
Kinezi kobni za hrvatske stolnoteniske parove na Paraolimpijskim igrama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski parastolnoteniski parovi završili su nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu porazima u četvrtfinalu. Nažalost, oba para su ispala od Kineza.

Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić poražene su u četvrtfinalu parova kategorije WD10 sjedećih, a četvrtfinalni poraz su upisali i Borna Zohil i Mirjana Lučić mješovitih parova kategorije XD17 stojećih.

Anđela je zajedno s Helenom osvojila ekipno srebro na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru (2016), te broncu u Tokiju (2020). Nažalost, u Parizu su ostale korak do medalje nakon poraza u četvrtfinalu.

U Parizu su pravila nešto drugačija, nema ekipnog natjecanje, već singl i parovi i odmah se igra na ispadanje.

Nakon što su na otvaranju turnira porazile tajlandski par Wijittru Jaion i Panwas Sringam (3:2), u četvrtfinalu su ih zaustavile Kineskinje Jiamin Pan i Xiaodan Gu sa 3:1 (11:2, 11:8, 9:11, 11:5).

"Još sam vruća, ali prvi set nismo odigrale ništa, nakon toga smo krenule bolje, ali smo izgubile i drugi set. U trećem setu smo došle na radnu temperaturu, nažalost protiv Kineskinja nemaš pravo na krivi korak. Puno su brže u napadu, jednostavno su bile bolje. Jedino žalim za prvim setom, možda bi bilo nešto drugačije," kazala je Mužinić Vincetić.

"Loše smo ušle u meč, kasnije smo počele osjećati igru, ali nismo se uspjele nametnuti do kraja. Iskreno očekivala sam više, dobro smo se pripremile, dobro sam se osjećala, ali nažalost ždrijeb nam je već u četvrtfinalu donio Kinu," dodala je Dretar Karić.

Korak do medalje ostali su i parastolnotenisači Borna Zohil (17) i Mirjana Lučić (47) koji su četvrtfinalu mješovitih parova kategorije XD17 stojećih izgubili od trećih nositelja Kineza Weinana Penga i Guiyana Xionga sa 0:3 (9:11, 7:11, 9:11).

Bio je to njihov treći meč nakon što su u prva dva susreta pobijedili Nijemce Thomasa Raua i Julianu Wolf sa 3:0, te Australce Nathana Pellissiera i Li Na Lei sa 3:2.

"Odigrali smo vrlo kvalitetno, no presudile su nijanse. Realno, oni su bolji od nas, ali pokazali smo da se možemo nositi," kazala je Lučić za koju su ovo druge POI nakon što je nastupila u Rio de Janeiru.

Za 17-godišnjeg Zohila, za prvog juniora svijeta, te desetog igrača svijeta ovo su prve Igre.

"Plasman u četvrtfinale je lijep rezultat, ostvarili smo dvije pobjede, te poraz od Kineza. Nakon jučerašnje dvije pobjede, ovo danas je bila lijepa nagrada i bonus. Možda je nedostajalo malo iskustva," kazao je mladić iz Pomera kraj Pule.

Hrvatski paraolimpijac i reprezentativac boccie Davor Komar upisao je i drugu pobjedu u skupini B kategorije BC4 na Paraolimpijskim igrama u Parizu osiguravši plasman u četvrtfinale.

Nakon što je u prvom kolu porazio Slovaka Martina Streharsykog sa 10:1, Komar je u drugom susretu bio bolji i od Španjolca Vasilea Agachea sa čak 18:0.

Komar je ovom pobjedom osigurao nastavak natjecanja, a za prvo mjesto u skupini borit će se protiv Kolumbijca Edilsona Chica Chice koji nakon dva kola također ima dvije pobjede.

Nažalost, Anamaria Arambašić je natjecanje u A skupini BC 4 kategorije upisala i drugi poraz ostavši bez izgleda za plasman u drugi krug.

Nakon što je u prvom kolu izgubila od Grkinje Chrysi Morfi Metzou sa 4:5, u drugom kolu je upisala poraz od Kolumbijke Leidy Chica Chice sa 1:9.

Dora Bašić je u četvrtak u skupini D kategorije BC1 porazila Tunižanku Mahu Aounallah sa 19:0 napravivši veliki korak prema četvrtfinalu.

Nažalost, hrvatska paraplivačica Paula Novina nije se uspjela plasirati u finale utrke na 100 prsno u kategoriji SB8.

U svojoj skupini je s rezultatom 1:30.21 bila sedma zauzevši ukupno 13. mjesto.

Ispred 20-godišnje Novine još su dva nastupa, 50m slobodno, te 200m mješovito. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!